Digidexo.com

Symptomer på hjernehinnebetennelse hos spedbarn

Meningitis er en alvorlig betennelse som påvirker membranen som dekker hjernen og ryggmargen. Når denne membranen, også kjent som hjernehinnene, bli betent på grunn av bakteriell eller viral infeksjon, kan det være en livstruende situasjon for et spedbarn.

Identifikasjon

Identifisere hjernehinnebetennelse hos spedbarn er litt mer komplisert enn å identifisere sykdommen hos barn eller voksne. Mens voksne og barn kan klage over de prototypiske symptomer på stiv nakke, kraftig hodepine og frysninger, hjernehinnebetennelse symptomer hos babyer er ikke like opplagt. I stedet kan du legge merke til at barnet ditt er usedvanlig grinete eller sløv og har feber. Selv om disse symptomene er også tegn på andre sykdommer, når kombinert med andre symptomer, bør hjernehinnebetennelse være en vurdering. Tegn å se opp for er: stivhet (holder kroppen hennes stivt), spesielt halsen; redusert suge og svelge refleks; dårlig appetitt; uvanlig høy-pitched skrik; og svulmende av de myke flekker på babyens hode.

Typer

Mens begge de to vanligste typene av meningitt, bakteriell og viral, utgjøre en alvorlig risiko for spedbarn, er bakteriell meningitt mye farligere. Uten antibiotikabehandling, kan det ofte være dødelig i løpet av noen få dager. Symptomer på bakteriell meningitt komme plutselig og raskt, mens spedbarn med viral meningitt kan vise symptomer på forkjølelse, ørebetennelse eller luftveisinfeksjon før utbruddet av mer alvorlige symptomer.

Betraktninger

Nyfødte og spedbarn er på et høyere risiko for å pådra visse typer bakteriell meningitt, ikke bare fordi de er oftere utsatt for noen av bakteriene, men også fordi de kan ennå ikke har mottatt alle forebyggende vaksinasjoner. Infant hjernehinnebetennelse er ofte tilskrives Gruppe B Streptokokker infeksjoner eller eksponering for E.coli eller listeria i melk eller matvarer.

Forebygging / løsning

Det finnes en rekke forebyggende tiltak som kan iverksettes for å redusere risikoen for meningokokkinfeksjon hos spedbarn. En mor som er kjent for å være en bærer av gruppe B streptokokker bør gis antibiotika mens i arbeid for å unngå overføring av bakterier gjennom fødselskanalen. Stikker til en rutinemessig tidsplan for vaksinasjoner kan redusere et spedbarn risiko for å pådra Hib og pneumokokk, også vanlige årsaker til hjernehinnebetennelse. I tillegg kan foreldre snakke med sine barnelege om fordelene ved hjernehinnebetennelse vaksine.

Advarsel

Dessverre kan ikke alle tilfeller av hjernehinnebetennelse bli spådd eller forhindret, men de kan behandles hvis diagnosen tidlig nok. Hvis barnet ditt viser noen av symptomene på hjernehinnebetennelse, er det viktig å få øyeblikkelig medisinsk hjelp.