Digidexo.com

Effekter av AIDS virus på hjernen

Ervervet Immune Deficiency Syndrome er et virus som angriper kroppens evne til å bekjempe sykdom. AIDS gjør at kroppen din til å bli en vert for flere typer sykdommer eller sykdommer, fordi immunforsvaret har vært herjet av viruset. Du er mer sannsynlig å utvikle kreft eller ikke være i stand til å bekjempe lungebetennelse (Mayo Clinic). Forskning har også funnet at AIDS-viruset vil angripe hjernen.

Hjernevev tap

En studie utført av UCLA / University of Pittsburgh fant at AIDS-viruset angriper deler av hjernen som omhandler motor, språk og sensoriske funksjoner. På grunn av tap av hjernevev, en person med AIDS-viruset begynner å få symptomer på nedsatt motorisk koordinasjon eller bremset reflekser. En 15 prosent tap av hjernevev ble registrert i studien (Science Daily). Som AIDS-viruset skrider frem, kan det resultere i tap av vev verre forhold, slik som Alzheimer eller demens.

Angrep Brain Barrier

Ifølge en rapport utført av The New England Journal of Medicine, kan viruset (HIV) som fører til aids invadere hjernen, og ligger på lur. Hjernen har en naturlig blod-hjernebarrieren som hindrer den fra å bli angrepet av sykdommer (Schmeck, NY Times). Imidlertid AIDS-viruset skaper infiserte celler som produserer nitrogenoksid. Nitrogenoksid er i stand til å invadere denne barrieren, som gjør at viruset å komme inn i hjernen (Dr. Fox, The Scripps Research Institute). AIDS-virus vil skape en rekke nye problemer, slik som meningitt, som kan angripe membranene i hjernen.

Encefalitt

AIDS gjør det mer sannsynlig at en person smittet med viruset kan utvikle hjernebetennelse. Encefalitt kan bringes videre av toksoplasmose. Toksoplasmose er en infeksjon skapt av en parasitt. Når toksoplasmose fører til hjernebetennelse, vil hjernen bli infisert (Mayo Clinic). Hjernen vil begynne å bli betent, og en rekke symptomer kan oppstå, for eksempel hallusinasjoner, synsforstyrrelser, lammelser, muskeltapet og i sjeldne tilfeller død.

Demens

Én av tre personer som lider av AIDS-viruset vil utvikle demens (Nasjonalt institutt for nevrologiske lidelser og hjerneslag). Som AIDS-viruset begynner å avansere, blir hjernen evne til funksjon dårligere. Mentale funksjoner begynner å reduseres raskt, og selv atferd blir endret (inkludert humørsvingninger eller irritabilitet).

Andre effekter

Generelt, kan effekten av AIDS på hjernen som forvirring, glemsomhet, depresjon, angst og til og med nevrologiske komplikasjoner (Mayo Clinic). Mens AIDS-viruset kan angripe kroppens evne til å bekjempe sykdom, kan disse problemene løses med medisiner. Imidlertid, i tilfelle av hjernen, synes hjernen immune mot de stoffer som er opprettet for å bekjempe viruset (Dr. Thompson, UCLA). Ingen mengden av medikament kan forsinke prosessen utryddet vev, og medikamenter kan ikke alltid trenge gjennom blod-hjerne-barrieren.

Future

Forskere håper å en dag kunne lage en medisin som kan hindre AIDS infiserer hjernen. En måte ville være gjennom å skape et stoff som kan forhindre at viruset kommer inn gjennom blod-hjerne-barrieren. Dersom et medikament kan bli skapt for å forhindre uregelmessigheter oppstår i hjernen, kan livskvalitet forlenges.