Digidexo.com

Tegn og symptomer på HIV-viruset

HIV er den immunsvikt virus som etter hvert kan utvikle seg til den fatale tilstand som kalles AIDS. Mange av symptomene forbundet med sene stadier av HIV er ofte feilaktig som tegn på AIDS, men sjansene er stor for at symptomer på de senere stadier av HIV vil utvikle seg til AIDS over tid.

Identifikasjon

Symptomer på HIV er annerledes enn de symptomer som indikerer at hiv har kommet til det mer alvorlig tilstand av AIDS. Ifølge Mayo Clinic, er det anslått at mer enn 39 millioner mennesker over hele verden har smittet med hiv, men en person kan leve for en ubestemt periode før HIV utvikler seg til AIDS. HIV systematisk ødelegger cellene som utgjør kroppens immunforsvar, noe som gjør kroppen i stand til å bekjempe sykdom.

Tidlige stadier

De tidlige stadier av HIV presenterer sjelden noen klare symptomer. Faktisk kan noen mennesker gå måneder før de viser noen symptomer i det hele tatt. I de tidlige stadiene av HIV, de symptomene ligner på symptomer på en influensa. Disse symptomene oppstår vanligvis to til fire uker etter at HIV har fått kontrakt, og de inkluderer feber, hodepine og sår hals.
Noen av de tidlige symptomer på HIV, men er mer fremtredende enn enkle influensasymptomer. Disse tegn er kvalme, diaré, forstørret lever og et utslett som midlertidig vises på forsiden eller på magen.

Senere stadier

Som HIV utvikler seg og dreper flere av kroppens immunceller, vil det bli mer synlige og smertefulle symptomer som vil begynne å vises. Disse inkluderer sår som begynner å dukke opp på munnen eller kjønnsorganene, mangel på energi, en smertefull betennelse i bekkenområdet som ikke svare på noen behandlinger, et hudutslett som kan føre til at huden til å være å flasse bort og alvorlig vekt tap.

Helvetesild

En av de mer smertefulle pre-AIDS symptomer på HIV er en nerve tilstand som kalles helvetesild. Helvetesild er en tilstand der nervene nærmest huden er irritert og forårsake en overflate utslett eller blemmer. Smerten stråler ut fra området av utslett, og kan noen ganger føre til smerter på den andre siden av legemet. Helvetesild finnes oftest i brystet, og de kan bringe smerte til øvre del av ryggen også.

Lymfekjertler

Senere stadier av HIV kan også omfatte utseendet hovne lymfekjertler. Disse er normalt finnes på undersiden av halsen, og den svellede området kan ses med det blotte øye. I de fleste tilfeller, forstørrede lymfeknuter er smertefullt å ta på, og hvis de er plassert på undersiden av halsen, kan de skape smerte mens svelge også.