Digidexo.com

Hva er L-lysin godt for?

L-lysin, også kalt lysin eller aminosyre K, er en essensiell aminosyre som er viktig for riktig vekst av kroppen. Aminosyrer er byggesteinene i protein.

Hvor du får L-lysin Do?

Protein matvarer inneholder rikelig mengder lysin. De fleste får nok lysin i sine dietter, selv veganere kan være mangelfull hvis de ikke spiser nok bønner, erter og linser.

Herpes og Helvetesild

Kan behandling av munnen og genital sår forårsaket av herpes simplex virus og helvetesild forårsaket av herpes zoster virus med lysin kosttilskudd. Kosttilskudd kan gjøre utvinning raskere og redusere risikoen for tilbakevendende herpes utbrudd.

Pain

The University of Maryland Medical Center rapporterer at noen former for lysin i kombinasjon med anti-inflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen, kan bidra til å minske smerten av migrene hodepine, menstruasjonsperioder og episiotomi.

Osteoporose

L-lysin hjelper kroppen absorbere kalsium fra mat og hindrer tap av kalsium i urinen. Av denne grunn har noen forskere tror at L-lysin kan bidra til å forhindre bentap som fører til osteoporose.

Tar L-lysin

The University of Maryland Medical Center anbefaler å jobbe med en helsepersonell hvis du ønsker å ta L-lysin. Det har ingen dokumentert bivirkninger hvis de tas i anbefalte supplerende doser.