Digidexo.com

Hva er konjugert linolsyre brukes til?

Konjugert linolsyre, også kjent som CLA, ble først oppdaget av University of Wisconsin-Madison forskere i 1987 etter ni år med prøving og feiling. CLA er et utdrag som er funnet i storfekjøtt og meieriprodukter, og det kan også bli funnet i supplement form. Det har blitt forsket på og studert over år for dens virkning på menneskekroppen. Et interessant faktum om CLA er at frittgående dyr produserer høyere beløp enn dyr som fôres korn, surfôr og fôr. Når CLA benyttes i den daglige diett, kan det gi mange fordeler.

Body Fat

Mange mennesker sliter med vekten sin hver dag i uken. Noen ganger denne frustrasjonen forlater dem som leter etter et svar på vektproblem. Det er der CLA kommer inn i bildet. Ifølge en studie gjort i Journal of Nutrition, forsøkspersoner som tok ca 3,4 g CLA en dag, mistet et gjennomsnitt på 6 pounds av kroppsfett over en tolv ukers tidsrom.

Muscle

CLA er også brukt i verden av vektløfting og kroppsbygging på to måter. Den brukes til å bidra til å redusere kroppsfett, og det bidrar også til å bevare og bygge muskelmasse. Dette fører igjen til en høyere metabolisme. Det er spesielt brukt av kroppsbyggere rett før en konkurranse når de prøver å komme inn i topp form.

Thyroid

Den skjoldbruskkjertelen er en som sitter på forsiden av halsen. Det er ansvarlig for å slippe hormoner som hjelper kroppen i stoffskiftet. Når det blir under aktiv, også kalt hypotyroidisme, kan det være en økning i kroppsvekt, spesielt i området i magen. I slike tilfeller, folk bruker CLA for reduksjon av magefett.

Brystkreft

Brystkreft oppstår når raskt voksende muterte celler klumpe seg sammen og danne svulster. Når det er funnet tidlig og kan behandles, kan en fullstendig utvinning sees. Men hvis det er funnet sent, kan det være dødelig. I et forsøk på å redusere sjansene for å få brystkreft eller bremse den ned, er CLA brukes. En studie gjort av Michael Pariza fra Wisconsin universitet uttalte at supplere med CLA forstyrrer kreft svulst vekst.

Astma

Astma er en tilstand der luftveiene i lungene får innsnevret og hindret fra forurensende stoffer som pustes inn. Når dette skjer, hoste, tungpustethet og kortpustethet all resultat. CLA brukes til å redusere betennelse i luftveiene som i sin tur reduserer symptomene.

Blood Sugar

Blodsukkeret er hva kroppen bruker for energi. Når bukspyttkjertelen ikke slipper insulin riktig, kan blodsukkeret bli høyt. Dette er tilfelle med diabetes. I type 2-diabetes, også kjent som ikke-insulin-diabetes, menneskene bruke CLA for sin evne til å stabilisere blodsukkernivåer.