Digidexo.com

Hvordan er HIV AIDS oppdaget?

HIV & AIDS i Amerika: Viktigheten av Detection

Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, er mer enn 50 000 amerikanere hvert år diagnostisert med hiv, viruset som forårsaker AIDS. Av de mer enn én million mennesker antas å være for tiden lever med AIDS, er uvitende én av fem han eller hun er bærer av viruset. Derfor er HIV deteksjon et avgjørende skritt i diagnostisering og behandling av denne globale epidemien.

Vanlige metoder for Detection

Den tradisjonelle HIV-test er innhentet gjennom en enkel blodprøve. En liten beholder med blod blir tatt fra venen. Det prøven blir testet for antistoffer, laget av immunsystemet når HIV-viruset kommer inn i kroppen. Når smittet, antistoffer vanligvis vises i løpet av to til åtte uker fra eksponering. Lignende tester kan gjøres med urin eller spytt, men resultatene er mindre avgjørende, og er gjort i forbindelse med ytterligere testing.

Hvis den første blodprøve returnerer positiv, vil en andre test gis, kalt Western blott-test. Denne tester blod for tilstedeværelse av HIV-proteiner. I forekomst av en positiv lesing, mange helsemessige leverandører bruker både blodprøver for å unngå en falsk positiv lesing.

Tester bør gjentas inntil seks måneder etter mulig eksponering.

RNA Testing

Siden aids antistoffer ikke kan vises i blodet i opptil åtte uker, har forskerne utviklet en raskere, mer nøyaktig metode for testing. RNA-prøver, eller polymerase kjedereaksjon tester, måle mengden av HIV-virus celler som finnes i blodet i løpet av ti dager etter eksponering. Imidlertid kan disse testene ikke være så lett tilgjengelige, og testing kan være betydelig mer kostbart.