Digidexo.com

Spinal Tap Medisinsk Prosedyrer

En Spinal Tap, også kalt en lumbalpunksjon, blir brukt til å få en prøve av spinalvæske fra området rundt ryggmargen. Fremgangsmåten blir også anvendt for å måle trykket i cerebrospinalvæsken. Analyse av væsken er nyttig i diagnostisering infeksjoner og nervøs-system sykdommer.

Betydning

Vurderer cerebrospinalvæsken kan hjelpe legen stille en diagnose om din tilstand. En hvit-blod-celletall blir oppnådd fra prøven, og glukose og proteinnivåene bestemmes. Væsken blir også kontrollert for nærværet av bakterier, sopp og unormale celler. The Spinal Tap prosedyren brukes til å teste for slike sykdommer og tilstander som meningitt, ryggmarg svulster, multippel sklerose, tuberkulose, hjerneslag og Guillain-Barre syndrom. I tillegg til å oppdage sykdommer, kan en Spinal Tap prosedyren brukes til å levere spinal anestesi, injisere medisiner eller fargestoff for en test eller avlaste trykket i hodet.

Identifikasjon

Cerebrospinalvæsken er normalt klare. Rød eller blodig væske kan indikere blødning i hjernen eller ryggmargen eller en hindret ryggmargen. Regn fluid kan indikere en infeksjon, mens brun, gul eller oransje væske kan indikere foregå blødning eller økt protein i prøven, i henhold til medlineplus nettsiden.

Riktig plassering

Før spinal-tap prosedyre begynner, vil du bli bedt om å ligge på siden med knærne bøyd nær haken eller sitte på en undersøkelse bord med hodet og overryggraden bøyd fremover. Disse stillinger kurve baksiden og utvide mellomrommene mellom ryggvirvlene, slik at for nøyaktig plassering av nålen som brukes i fremgangsmåten.

Prosedyre

En bedøvelse vil bli injisert i ryggraden før prosedyren for å minimere smerte. Når ryggen er nummen, legen din vil sette inn en hul spinalnål mellom to ryggvirvler og trenge inn i spinalkanalen å trekke cerebrospinalvæsken. I noen tilfeller kan legen bruke en X-ray maskin for å hjelpe plassere nålen i ryggraden. Området vil bli renset og bandasjert etter at nålen er fjernet. Legen din kan be deg om å ligge på magen eller ryggen for en time eller to etter at Spinal Tap er fullført for å redusere sjansen for at du vil få en hodepine.

Komplikasjoner

Mulige komplikasjoner etter en spinalpunksjon kan inneholde en allergisk reaksjon på narkosen, hodepine, blødning i spinalkanalen eller en infeksjon fra innsetting av nålen. Hvis du tar blodfortynnende medisiner, bør du snakke med legen din før prosedyren, som folk som tar blodfortynnende kan oppleve en økt risiko for blødning. Spinal-ledningen nerveskader kan oppstå hvis du ikke forblir helt stille under prosedyren.