Digidexo.com

Kjennetegn på skabb

Kjennetegn på skabb


Hvis du mistenker at din vedvarende kløe kan skyldes en infisert av midd, vil du ikke være i stand til å fortelle bare ved å se. Skabb er ekstremt liten og kan bare ses gjennom et mikroskop. Men når du har et angrep på kroppen din, vil du sannsynligvis oppleve kjennetegn karakteristikker av skabb som er svært merkbar.

Møt Mite

Hvis du har sett under et mikroskop på en skabb midd, vil du merke at den voksne kvinnelige mite ansvarlig for menneske infestations er mellom 0,30 til 0,45 millimeter i lengde og 0,25 til 0,35 millimeter brede, mens mannlige midd er omtrent halve størrelsen av kvinner. Skabb midd er runde og eyeless og har fire sett med ben. Mann midd kan skilles fra kvinnelige midd av plater på sine forbena.

Hva Skabb Looks Like

Den lille skapningen som fører til at du overdreven mengder kløende ubehag ikke manifestere seg fysisk før du begynner å legge merke til tegn på et angrep. Ifølge Centers for Disease Control, kan dette være mellom to og seks uker etter eksponering. Infestation resultater når minst en impregnert skabb midd vandrer fra ett menneske til et annet, er så nær fysisk kontakt nødvendig. Du kan merke litt hevet, serpentin rygger på huden din som er rosa eller grå i fargen - det er her den kvinnelige midd legger sine egg, vanligvis rundt 02:58 om dagen. En rød, pimply utslett bryter ut rundt området av de Burrows på grunn av tilstedeværelsen av midd er proteiner, som forårsaker en allergisk reaksjon i huden.

Hvor Skabb elsker å leve

Når det kommer til det store terrenget av menneskekroppen, skabb midd foretrekker å sette opp bolig i visse steder. Hos voksne er Burrows vanligvis først bemerket i deler av kroppen der huden folder touch, slik som i de crooks av albuene, webbing av fingrene, rundt midjen og baken, rundt brystvortene og kjønnsorganer, og mellom skulderbladene. Men, hos barn, er Burrows funnet rundt halsen, hodebunn, fotsåler og håndflater. Ifølge CDC, de fleste bare har rundt 10 til 15 midd Burrows, slik at de kan være vanskelig å finne.

Bli kvitt parasittære sykdommer

Killing skabb midd og deres egg stede under huden din krever et besøk til legen, som først vil sørge for at du faktisk har skabb. Ifølge American Social Health Association, er anbefalt behandling for skabb vanligvis permetrin krem, som påføres hele kroppen fra halsen og ned og vaskes av etter åtte til 14 timer. Men selv etter behandling, kan den kløende utslett vedvare i to eller tre uker på grunn av midd 'levninger, som fortsetter å forårsake en allergisk reaksjon i huden din. Post-behandling kløe kan reduseres ved å ta kule bad, bruke beroligende fuktighetskrem på huden eller ta en muntlig over-the-counter antihistamin som anbefalt av legen din.

Smart Forebyggende tiltak

En av de mer ubehagelige karakteristika for skabb er at de kan overleve bort fra blodkilden til en human vert i to til tre dager, slik at ytterligere tiltak er nødvendig for å hindre reinfestation. ASHA anbefaler at etter behandling skabb på kroppen, vaske klær, sengetøy, håndklær og andre personlige eiendeler i varmt vann (130 grader Fahrenheit) og tørket på varmluft i minst 20 minutter. Stow elementer som ikke kan vaskes i lufttette beholdere borte fra hjemmet i to uker før midd sulte. Myke overflater som tepper, tepper og møbler området skal støvsuges godt og posen umiddelbart fjernet fra hjemmet.