Digidexo.com

Hvordan Test for Ketoner

Ketoner er et biprodukt av ufullstendig fettstoffskiftet. En keton blodprøve er nødvendig hvis du er diabetiker og har symptomer på diabetisk ketoacidose, som inkluderer kvalme, oppkast og magesmerter. Følgende trinn beskriver prosedyren for keton urinprøve, ved hjelp av teststrimler.

Hvordan Test for Ketoner

•  Les bruksanvisningen som følger med teststrimler og følg produsentens anvisninger. Stripene er kjemisk behandlet og endre farger når dyppet i urinen.

Bruk en ren beholder til å samle din urinprøve. Testing for ketoner i urinen trenger ikke å gjøres ved hjelp av sterile teknikker, men prøver å holde prøven så ren som mulig. Unngå å forurense urinen med kjønnshår, menstruasjonsblod eller avføring.

Ta en av stripene fra flasken, dyppe den i urinprøven og fjerne den umiddelbart. Trykk på urinrester av, holde strimmelen horisontal og vent ca 15 sekunder for resultatene.

sammenligne fargen på strimmelen etter at den reagerer med urin med fargekartet på siden av flasken. Denne testen er mindre presis enn en blodprøve, men er vanligvis trygt for noen som er på en lav karbohydrat eller høy-protein diett, og er bekymret for at de kanskje ikke får nok karbohydrater. Testen er også nyttig for en gravid kvinne som har utviklet en midlertidig form for svangerskapsdiabetes og må overvåke henne urinen med jevne mellomrom for ketoner.

Følg legens instruksjoner om resultatene av testen.