Digidexo.com

Slik konverterer Noen av protein til glukose

Slik konverterer Noen av protein til glukose


Konvertering av protein eller andre noncarbohydrate underlag-enten de er av inntatt eller endogen opprinnelse-til glukose kalles glukoneogenesen. Prosessen skjer først og fremst i leveren, men også i nyrene til en mye mindre grad. De novo syntese av glukose er nødvendig for å opprettholde tilfredsstillende blodglukosenivåer for vev som er avhengig av det utelukkende, det vil si, røde blodceller og hjernen (selv om ketoner kan delvis sørge for sitt energibehov). Glukoneogenesen skjer kontinuerlig på ulike priser, avhengig av forholdene.

Slik konverterer Noen av protein til glukose

•  Hold deg i live. Så lenge en kropp fungerer, er glukoneogenese skjer, og slutning, noen av protein blir omdannet til glukose. Sammen med glykogen dannelse og glykogenolyse (nedbrytning av glykogen lagret til glukose), er glukoneogenese en integrert mekanisme benyttes av legemet for å opprettholde normale blodglukosekonsentrasjoner.

Opplev stress. Aminosyre katabolisme og produksjon av ny glukose øker dramatisk i noen form for fysiologisk stress. Hormonelle regulatorer som glukokortikoider, katekolaminer og cytokiner-Alle som stimulerer aminosyre katabolisme-er gitt ut i større mengder under stressforhold, inkludert fysisk og psykisk belastning, infeksjoner og traumer.

•  Spis mat. I den normale aminosyre behandling, omdanner leveren noen av de kost aminosyrer til glukose. I tillegg tarmcellene metaboliserer omtrent 20 prosent av inntatt protein som, etter en lang serie av trinn, gjør det til leveren potensielt å gjennomgå glukoneogenese.

Limit karbohydratinntak. Leveren glykogen er oppbrukt innen 18 timer hvis ingen karbohydrater er fortært, og da leveren spark i høygir for å syntetisere glukose fra ulike forløpere-som ville inkludere aminosyrer avledet fra protein katabolisme. Hver gang det er for lite glukose for å dekke energibehovet, oppstår glukoneogenesen.

Lag en negativ energibalanse. Den kroppen reagerer på lave blodglukosenivåer, som ville være tilfelle med utilstrekkelig kaloriinntak, ved å slippe hormoner glukagon og adrenalin (adrenalin), som fremmer hepatisk (lever) omdannelse av nonglucose substrater (for eksempel, aminosyrer) til glukose. Dette ville, selvfølgelig, også føre til økt nedbrytning av endogene protein (f.eks muskelvev).

Konsumere protein i overkant av dine behov. Aminosyrer som ikke anvendes av kroppen for vekst eller vedlikehold er enkelt catabolized og brennes som brensel, er lagret som glykogen eller avsatt som fettvev, avhengig av den totale kalori balanse. Overskudd av protein, men legger unødig påkjenning på lever og nyrer.

Hint

  • Annet enn å bidra til å stabilisere blodsukkernivået hos diabetikere eller prediabetic enkeltpersoner, er det ingen grunn til å oppmuntre leveren til å produsere noe mer eller mindre av sin egen glukose enn det allerede gjør. For personer med nedsatt blodglukosekontroll, et kosthold som er begrenset i karbohydrater og relativt høyere i protein kan være en fordel i å opprettholde optimal blodsukker nivåer.
  • Starte stress eller forbruker utilstrekkelige kalorier for å få til å fremme glukoneogenesen er ikke anbefalt.