Digidexo.com

Er et høreapparat en protese?

Er et høreapparat en protese?


Høreapparater ta mange former, fra krone størrelse implantater, wire implantater med magneter og bein forankret høreapparater, til bak-øret og i-øret stiler som har eksistert siden tidlig på 20-tallet. I det 21. århundre, er høreapparater endelig blir anerkjent som medisinsk utstyr. Som en protese, gjenoppretter et høreapparat noe som mangler, noe tapt, og noe som er nødvendig for din livskvalitet.

Definisjon

Høreapparater er designet for å erstatte tapt hørsel - protese av natur, ja; per definisjon, nei. En protese per definisjon er en erstatning kroppsdel, lem eller øye; ikke en følelse. Hørsel er ansett som en av de fem sansene.

Funksjon

Proteser har sett store fremskritt, inkludert bevegelige lemmer, øyne som fungerer og ekte jakt ører. Selv om et høreapparat er en enhet som brukes for den medisinske behandlingen av hørselstap, er det ikke ansett som en protese.

Løsning

En mer passende definisjon, som navnet antyder, er et hjelpemiddel for hørsel. Enten bæres på utsiden eller implantert, hjelpemidler høreapparat sin brukeren ved å gi lyd-og talesignaler til hjernen.

Fordeler

En protese øret anses ikke et høreapparat. Men hvis du mangler det ytre øret, ha den erstattet kunne gjenopprette noe av hørselen. Den ytre øret blir brukt til å plukke opp og trakt i lydbølger. Øreflippen rekonstruksjon er ansett som en form for øret protese.

Expert Insight

Full øret protetikk er festet med lim eller forankret til skallebenet. Den Kraniofacial Center ved University of Illinois Medical Center har hatt suksess med bein forankret øret protetikk. Protesen kan festes til en skrue stil basen implantert i skallebenet. En skjelettforankret protese varer lenger, fører til mindre irritasjon, ser mer realistisk og er lettere å holde rent.