Digidexo.com

Slanking tips mens på kjemoterapi

Slanking tips mens på kjemoterapi


Kjemoterapi er en kreftbehandling i hvilke kjemikalier som brukes til å drepe eller stoppe veksten av kreftceller. Mer enn halvparten av folk som har blitt diagnostisert med kreft har gjennomgått kjemoterapi. Kjemoterapi dreper ikke bare kreftceller, men friske celler, så vel fordi kjemikaliene kan ikke si forskjellen mellom gode celler og dårlige. Et sunt kosthold er viktig under kjemoterapi. Det kan være vanskelig å nyte maten som du en gang elsket, og riktig ernæring er et must.

Matvaner

Kjemoterapi kan drepe appetitten som den dreper kreftcellene. Du kan finne det vanskelig å svelge og kan ha munntørrhet og munnsår. Du må lære å nyte mat igjen. Dette kan være vanskelig fordi cellegift kan også gjøre deg kvalm. Det første trinnet i en diett med kjemoterapi er å spise mindre måltider oftere. Det kan være vanskelig å sette seg ned for store måltider, så prøv å spise mindre porsjoner fordelt oftere i løpet av dagen.

Protein

Når cellene blir drept i kroppen kan det føre til mye protein omsetning. Prøv å spise en diett som er rik på proteiner for å få mer energi. Gode ​​kilder til protein er egg, kjøtt, nøtter, bønner og melk og ost. Proteintilskudd er også en god idé. Du bør ta i mer protein enn du normalt ville mens du er på kjemoterapi. Frukt (spesielt bananer) og grønnsaker er gode valg for et balansert kosthold, men de fleste av kaloriene bør komme fra protein. Høy-kalori og protein milkshakes er også gode valg.

Mat som bør unngås

Fordi chemo kan medføre kvalme, diaré, oppkast og munnsår, det er matvarer som du bør unngå å spise mens under behandlinger. Varm og krydret mat kan opprørt magen og brenne munnen. Fatty, kan fet og fritert mat bosette tungt på magen, og bør unngås. Mat med høyt sukker kan faktisk mate kreftceller, og bør ikke spises. Andre matvarer som bør unngås mens du tar cellegift er store måltider, matvarer med sterke lukter og alkohol.