Digidexo.com

Bukspyttkjertelkreft Symptomer

Bukspyttkjertelen er et fordøyelsesorganet som er ansvarlig for produksjon av enzymer og hormoner. Kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde ledende morderen blant kreft. 5-års overlevelse av noen med kreft i bukspyttkjertelen er bare 5 prosent.

Time Frame

De fleste mennesker med kreft i bukspyttkjertelen viser sjelden tegn før sykdommen har kommet til et avansert staten og har spredning til nærliggende lymfeknuter, lunger og lever.

Første symptomene

De første symptomer en person merknader er vanligvis abdominal smerte og vekttap, på grunn av plasseringen av hvor kreftmasser vanligvis dannes.

Gulsott

Om lag 80 prosent av personer med kreft i bukspyttkjertelen utvikle gulsott, som gulfarging av huden og det hvite i øynene.

Andre symptomer

Som kreften utvikler seg, noen mennesker utvikler blek-farget avføring, og oppleve ryggsmerter, kvalme, anoreksi (manglende appetitt) og apati.

Cystadenocarcinoma Symptomer

Cystadenocarcinoma er den sjeldneste formen for kreft i bukspyttkjertelen. Kreftceller danne svulster i hormon-sekresjon deler av bukspyttkjertelen. Symptomer på cystadenocarcinoma inkluderer frysninger, diaré, høye nivåer av insulin, svakhet og svimmelhet.