Digidexo.com

Årsak og behandling av fibromyalgi

Årsak og behandling av fibromyalgi


Ifølge Mayo Clinic, påvirker fibromyalgi lag to prosent av befolkningen, og flertallet av pasientene er kvinner. Selv om fibromyalgi ikke er klassifisert som en auto-immun sykdom, lider vanligvis avtale med kroniske, utbredte smerter som kan vare i flere uker, måneder eller år. Symptomene kan dukke opp etter en skade eller følelsesmessige traumer, eller de gradvis kan utvikle seg over tid. Men heldigvis finnes det måter å leve med denne tilstanden. Nøkkelen er å identifisere potensielle årsaker og lære om ulike behandlingstilbud.

Identifikasjon

Fibromyalgi symptomer kan etterligne symptomer på andre tilstander som kronisk utmattelsessyndrom, lupus og leddgikt. Etter utelukker andre forhold, leger vanligvis diagnostisere en kronisk lidende med fibromyalgi. Bortsett fra kroniske smerter, personer som lever med fibromyalgi vanligvis håndtere tretthet, irritabel tarmsyndrom, depresjon og hodepine. En avslørende tegn på fibromyalgi er ømhet eller følsomhet i visse deler av kroppen (ømme punkter). Disse inkluderer baksiden av hodet, toppen av skuldre, hofter og øvre indre knær.

Årsaker

Årsakene til fibromyalgi er ukjent. Imidlertid, tilstanden som regel går i familier, noe som indikerer en mulig genetisk kobling. I tillegg har noen mennesker utvikler fibromyalgi etter å utvinne fra en alvorlig sykdom. Denne medisinske tilstanden kan presentere seg selv etter en følelsesmessige traumer. Personer som lever med fibromyalgi synes å ha et høyere nivå av et kjemisk stoff i hjernen som utløser følsomhet og smerte.

Risikofaktorer

Visse risikofaktorer øke en persons sjanse for å utvikle fibromyalgi. Denne tilstanden rammer flere kvinner enn menn, og symptomene begynner vanligvis i tidlig voksen alder. Å ha en familiehistorie med sykdommen øker risikoen. I tillegg, sammen med en annen kronisk tilstand eller i en auto-immun sykdom, øker risikoen for utvikling av fibromyalgi.

Medisinering og terapi

Over-the counter smertestillende midler som ibuprofen og aspirin effektivt lindre smerter forbundet med fibromyalgi. I tillegg kan leger foreskrive et medikament som Lyrica å kontrollere symptomer. Anti-depressiva er også anbefalt for fibromyalgi. Disse medikamentene reduserer smerte og tretthet, som kan forbedre livskvaliteten og fremme rolig søvn.

Hjem Rettsmidler

Mindre endringer i livsstil kan hjelpe deg med å behandle tilstanden naturlig. Mental og følelsesmessig stress skaper anspente muskler, noe som kan forverre fibromyalgi symptomer. Også mangel på søvn legger til tretthet og smerter. Pasientene blir ofte rådet til å få minst åtte timers søvn en natt, og ta korte naps, hvis mulig. Regelmessige, lav-effekt øvelser som turgåing, svømming og sykling nedgang smerte. Spise et sunt kosthold (lav-fett, ingen koffein) kan bedre mental og fysisk helse.