Digidexo.com

Hva Er Smittsom Periode fugleinfluensa?

Hva Er Smittsom Periode fugleinfluensa?


Influensa type A (H5N1) Fugleinfluensa (fugleinfluensa) er for tiden den mest farlig truende trusselen om pandemi. Dessverre ganske mye er fortsatt ikke kjent om fugleinfluensa. Både Center for Disease Control (CDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO) er desperat å lære og forberede for en potensiell fugleinfluensa pandemi.

Point of Contact

CDC rapporterer at ville fugler bære influensavirus fritt, vanligvis uten skade. Viruset er svært lett gått fra ville fugler til fabrikkoppdretts fugler, der sykdommen er ofte dødelig. De fleste tilfeller av smitte til menneske har oppstått etter menneskelig eksponering for døde fugler, fugl avføring, blod og andre væsker.

Inkubasjonstiden

Som beskrevet på International SOS nettstedet, er en inkubasjonstid definert av kresne øyeblikket av smitte til symptomene på sykdommen begynner å manifestere.

Smittsom Periode

Den smittsom eller infeksiøs perioden er den tid under hvilken en person kan spre virusinfeksjon til en annen person eller et dyr. CDC definerer smittsom periode av fugleinfluensa som starter når symptomene først oppstår og varer til symptomene forsvinner, som vanligvis er syv dager. Folk er generelt ikke smittsom etter fem dager, og noen er trygge etter to dager.

Menneskelige tilfeller

Siden isolering av H5N1-viruset, har om lag 250 mennesker blitt smittet med fugleinfluensa, med en dødelighet på ca 50 prosent.

Mutasjons Bekymringer

WHO er årvåken, jage ned tilfeller av infeksjon, teste de to døde fugler samt syke mennesker, nøye sjekke genetikk av viruset. Den nåværende H5N1-viruset ikke passerer lett fra person til person, men med mutasjon, eller reassortment med et annet influensavirus, kunne fugleinfluensa bli like lett overfør som H1N1 "svineinfluensa".