Digidexo.com

Hvordan finne fettprosenten i Mat

Telle kalorier i mat er ikke alltid nok. Det er viktig å finne ut hvor stor prosentandel av fett i maten, som de fleste mat etiketter ikke viser. The United States Department of Agriculture (USDA) anbefaler gjennomsnittlig voksen ta på ikke mer enn 25 til 35 prosent av fettet i totale daglige kalorier. Etiketter vanligvis avsløre kalorier av fett, men ikke den prosent. Hvis du vet kalorier av fett og de totale kaloriene i maten, kan du regne ut fettprosenten. Du trenger bare en kalkulator for å finne ut fettprosenten i maten du spiser.

Hvordan finne fettprosenten i Mat

•  Sjekk hvor mye kalorier og fett kalorier per porsjon på en mat etikett.

•  Del antall kalorier fra fett med antall totale kalorier i mat og multipliser med 100. For eksempel, hvis en mat har 200 kalorier og 60 kalorier fra fett, dele 60 med 200 og deretter multiplisere summen med 100. Svaret er 30 prosent av kaloriene kommer fra fett.

Bruk en mat og fett kalori mat guide hvis du spiser en matvare uten etikett. Mange mat guider kan bestemme kalori-og mat-innhold for store restaurantkjeder, for eksempel.

Mål maten med en mat skala eller målebeger å bestemme servering størrelse eller vekt er riktig. Dette kan hjelpe deg nøyaktig bestemme fett i maten.

Spor fettinntaket i en journal for å finne ut hvor mye fett du spiser hver dag, slik at du holder deg innenfor retningslinjene.

Hint

  • En annen formel er å beregne fettprosent er av fett gram, som er inkludert i de fleste labels.Take mengden av fett gram, multiplisere det med 9 og dividere med totalt antall kalorier i maten. Dette vil være lik prosentandelen av fett. For eksempel, hvis de fete gram en mat er 3, multiplisere dette tallet med 9 og dividere med 170 (antall totale kalorier). Dette tilsvarer 16 prosent av fettet.