Digidexo.com

Hva er årsaken til sårdehiscens?

Sårdehiscens er et medisinsk begrep som definerer et sår som ikke klarer å helbrede eller en som åpner langs snitt linje etter operasjonen. Slike komplikasjoner er ofte observert etter abdominal kirurgi og kan være forårsaket av flere faktorer. Forstå årsakene til sårdehiscens og tar skritt for å hindre det kan føre til forbedrede resultater og reduksjon av infeksjoner hos pasienter og de helbredende fra kirurgi, sårbehandling og skader både i sykehus steder og hjemme.

Definisjon

Sårdehiscens vanligvis innebærer svikt i en operasjonssåret å forbli stengt etter suturering, eller kan definere et sår som ikke klarer å helbrede. I de fleste tilfeller kan systemiske og manuelle faktorer lede til denne tilstanden. Uansett hva som forårsaker sårruptur, resultatene varierer fra en pasient å måtte gå tilbake til kirurgi, til nettstedet og systemiske infeksjoner, økende sårstørrelsen, hematomer (blodpropper) og stygge arr.

Årsaker

Tidlig sutur fjerning er ofte en av de viktigste årsakene til sårdehiscens. Stingene kan lukke overflatiske sår, men ofte ikke gir dyp muskel støtte og nedleggelse av healing sår når fjernet for tidlig. Vanligvis suturer fjernes først etter kantene på en helbredende såret synes rosa og litt hevet og ikke før. I andre tilfeller kan en historie av røyking eller visse medisiner bremse helbredelsesprosessen og oppmuntre dehiscence for mange pasienter.

Forebygging / løsning

Sårdehiscens kan bli forhindret ved å sikre at tilstrekkelig tid har gått før suturer fjernes. I tillegg er helsepersonell anbefales og advarte å se etter tegn på at et sår ikke kan være helbredende riktig, slik som serosanguineous (blodig peritonealvæske) fra sår, smerter og oppkast, eller klager fra pasienter at de har følt noe rive. Nøye oppfølging av pasienter utvinne fra kirurgiske prosedyrer eller sår skader basert på alder, type sår og plassering.

Pågående Care

Pasienter som har blitt utskrevet fra helseinstitusjoner må advares om fysisk aktivitet og kosthold etter noen form for kirurgisk prosedyre. Detaljerte instruksjoner bør tilbys ved utskrivning samt instruksjon for egenomsorg på sårstedet hjemme.

Risiko

Risiko for å oppleve sårdehiscens økning på grunn av kirurgisk feil, for eksempel mye mellomrom sting eller suturer plasseres for nær snittet eller sår eller sting som er for stramme. Risiko for sår splitting eller rive sting oppstår også hos pasienter, erfaring anfall av oppkast som hoste voldsomt eller har å stamme for avføring.