Digidexo.com

Øvelse for Akutt Peripheral Vertigo

Akutt perifer vertigo refererer til kraftig svimmelhet forårsaket av medikamenter, skader, indre øret problemer, labyrinthitis eller Ménières sykdom. De som lider av svimmelhet, spesielt i den akutte variasjon, ofte føler seg som om de er på en tur eller at hele rommet beveger seg rundt dem. Mens enkelte legemidler kan bidra til å kontrollere det, kan du finne lindring i enkle øvelser.

Brandt-Daroff Øvelser

Disse øvelsene er vanligvis ganske vellykket i behandling av svimmelhet, men de krever en god bit av besluttsomhet for å være effektive. På en seng eller en sofa, sitte i 30 sekunder. Legg deg ned på høyre side, med hodet på skrå mot taket. Ligge slik i 30 sekunder eller til svimmelhet avtar. Sett deg opp i 30 sekunder og deretter legge seg ned på din venstre side, fortsatt ser opp i taket. Gjenta denne syklusen fem ganger på rad, tre ganger per dag.

Eye Øvelser

Flytt fingeren opp og ned 20 ganger på rad, sakte for de første ti ganger og deretter raskt de resterende 10 ganger. Opprettholde fokus på fingeren. Gjenta denne øvelsen tre ganger. Ta fingeren og sette den nær ansiktet ditt, og deretter flytte den til armlengdes avstand, med fokus på fingeren som best du kan. Gjør dette 20 ganger på rad. Denne øvelsen vil bidra til å redusere svimmelhet ved å få øynene brukes til å fokusere på forskjellige ting, som kan være et problem når rommet føles som om den spinner rundt deg. Gjør disse øvelsene etter hverandre to ganger per dag.

Stående og sittende

For å øke din orientering og redusere akutt svimmelhet, prøv å sitte og stå 20 ganger på rad med øynene åpne. Hvis det hjelper deg, velg et objekt eller en flekk foran deg å fokusere på. Gjenta denne øvelsen 20 ganger med øynene lukket for ytterligere bistand i orientering. Øv dette to ganger per dag.