Digidexo.com

Hvordan hjelpe noen med nyresvikt

Nyresvikt, også kalt nyresvikt, oppstår når nyrene ikke lenger sperre avfall og overflødig salt fra blodet. Når dette skjer, væske, salter og avfalls kan bygge opp i blodet. Uten vellykket behandling, kan nyresvikt være dødelig. Hvis du kjenner noen med nyresvikt, det finnes måter du kan hjelpe ham å få behandling og bli frisk.

Hvordan hjelpe noen med nyresvikt

Forsknings nyresvikt. Å ha omfattende kunnskap om sykdommens årsaker, symptomer og behandlinger kan gi deg et bedre inntrykk av hvordan du kan hjelpe pasienten.

Hold orden på pasientens medisinske avtaler. Hvis venstre ubehandlet, kan nyresvikt utvikle seg, inntil nyrene ikke fungerer i det hele tatt. En nyresvikt pasient kan se en lege regelmessig for eksamener og prøver.

Oppmuntre henne til å søke aggressiv behandling for underliggende forhold, som for eksempel høyt blodtrykk og diabetes, som bidrar til nyresvikt.

anbefaler et besøk med en ernæringsfysiolog som kan hjelpe pasienten lære å spise godt og administrere hans tilstand. Ifølge medicinenet, kan en nyresvikt pasient trenger for å redusere forbruket av matvarer som inneholder mye kalsium, fosfor --- en type mineral --- og salt. Avhengig av hans legens ordre, kan han trenge å begrense sitt væske og protein trekket.

Minn nyresvikt pasienten å ta medisinene sine. Avhengig av hennes unike medisinsk tilstand, kan hun ta medisiner for å redusere mengden fosfor i kroppen hennes (nivåer av dette mineralet ofte stige i løpet av nyresvikt), som bidrar til risikoen for skjelettsykdommer. Hun kan også ta medisiner som stimulerer produksjonen av røde blodlegemer og kontrollere underliggende forhold, som høyt blodtrykk og diabetes.

Bistå nyresvikt pasient med reise til og fra dialyse avtaler. Dialyse er en prosedyre som erstatter nyrer ved å fjerne avfall og overflødig væske fra blodet. Dialyse avtaler er nødvendig hvis nyrene hans har sviktet fullstendig.

hjelpe pasienten til å veie fordeler og ulemper med en nyretransplantasjon hvis legen hans sier det er et alternativ. En nyretransplantasjon erstatter usunn nyrer med en fungerende nyre fra en donor. En nyre kan utføre jobbene normalt forvaltes av to nyrer.

Be andre familiemedlemmer og venner til å hjelpe. Det kan være lettere å gi konsistent støtte hvis du kan ta svinger med andre heller enn å ha ansvaret hvile på skuldrene.

Hint

  • Snakk med de ansatte på legekontoret eller dialysesenter at pasientbesøk. De ansatte kan ha gode tips og forslag til omsorg for noen med nyresvikt.
  • Lære noen avspenningsteknikker. Omsorg for noen med et stort helseproblem kan være stressende.