Digidexo.com

Urin Analyse for Nyresyke

Urin Analyse for Nyresyke


Nyresykdom resulterer i nedsatt nyrefunksjon, som lar farlig avfall for å bygge opp i blodet. Urinanalyser (urinanalyse) brukes til å bestemme hvor godt nyrene fungerer slik at riktig behandling kan gis.

Test

Microalbumin er et lite molekyl som lekker fra nyrene i urinen i begynnelsen stadier av nyresykdom. Protein molekyler er større, slik at de ikke lekke ut i urinen til nyreskader har kommet. Urintester nivåer av disse stoffene, slik legene kan finne ut hvor godt nyrene fungerer.

Prosedyre

Urin samles i en plastkopp og sendes til et laboratorium for analyse. Laboratorie fagfolk analysere prøven for å bestemme hvor mye microalbumin og protein er til stede.

Resultater

Forhøyede microalbumin og protein nivåer indikerer at nyrefunksjonen er kompromittert. Høye nivåer av protein i urinen indikerer avansert nyresykdom. Normale nivåer av microalbumin og protein bety at nyrefunksjonen normal.

Fordeler

Den urinalysis er non-invasiv og enkelt for de fleste pasienter å fullføre. Resultatene er tilgjengelig raskt, noe som gjør det lettere for leger å foreta behandling beslutninger.

Betraktninger

Drikk mye vann eller avstå fra å tømme blæren til du kommer til laboratoriet og er i stand til å fullføre urin innsamlingsprosessen.