Digidexo.com

Polycistic nyresykdom Tegn og symptomer

Polycystisk nyresykdom forårsaker cyster å vokse på nyrene. Sykdommen er vanligvis gått ned gjennom familier. Det påvirker om lag 12,5 millioner mennesker over hele verden og finnes i alle raser og kjønn. Symptomer vanligvis ikke vises før pasienten er 30 eller 40 år gammel.

High Blood Pressure

Høyt blodtrykk er et vanlig symptom. Ifølge PKD Foundation, er høyt blodtrykk en av de første symptomer skal vises og rammer om lag 60 til 70 prosent av menn og 40 til 50 prosent av kvinner med sykdommen.

Kronisk smerte

Pasienter ofte utvikler kroniske smerter i ryggen eller på kantane. Denne smerte kan oppstå på den ene eller begge sider. Størrelsen av buken hos noen pasienter vil også øke. Dette kan være forårsaket av svellingen av nyrene.

Blod i urinen

Ifølge PKD Foundation, blir omtrent 50 prosent av pasientene opplever blod i urinen. Dette er forbigående, men av og til blødningen kan vedvare i flere dager.

Urinveisinfeksjoner

Pasientene opplever ofte økt eller hyppigere urinveisinfeksjoner og nyreinfeksjoner. Svie under vannlating er den vanligste symptomet på en urinveisinfeksjon. Nyre infeksjoner inkluderer feber og økt smerter i siden.

Nyrestein

Nyrestein er mer vanlig i pasienter med sykdommen, selv om, i henhold til PKD Foundation, vil bare omkring 20 til 30 prosent av pasientene opplever dem. Det er sannsynlig at cystene forstyrre nyrefunksjon forårsaker steinene for å danne. Extreme baksiden og siden smerte er felles med nyrestein.