Digidexo.com

Hva er årsakene til Brown Spotting?

Hva er årsakene til Brown Spotting?


Brun utflod, eller brun spotting i mellom perioder, er vanlig og ofte ingenting for alvorlig. Men det er mange tilfeller der brun spotting er av bekymring og skal rettes umiddelbart. Ringe din lege eller sykepleier for å snakke om symptomene er en god idé før du får altfor bekymret. Når du angir dine symptomer, kan årsaken være bestemt, og du kan gjøre en avtale når du har nådd en konklusjon.

Endrometriosis

Brun spotting er et symptom på endrometriosis. Når endrometrial vev vokser utenfor livmoren, kan den feilplassert vev holde blod som har ingen steder å gå ut av kroppen. Blodet kan holde seg innenfor vev, å bli gammel og konvertere til en brun farge. Misplaced vev kan implantatet seg og vokse hvor som helst i bukhulen og blodet vil irritere vevet. Den brune utflod er den gamle blod som ble lagret inne i forlagt vev.

Cyster på eggstokkene

Brun spotting er ett symptom på å ha en ovarialcyste. Ifølge "En gynekolog Second Opinion" av William H. Parker, MD, mange cyster er ufarlige, men noen ganger de forårsaker smerter, blødninger og sprekker. Mange cyster ser ut som bobler og ta vare på seg selv i løpet av få uker. Boblene vil til slutt sprekke, og fluidet vil frigi som brunt blod.

Asherman syndrom

Ett symptom på Asherman syndrom er ikke å ha en periode eller å ha en sjelden, noe som betyr gammel blod kan bli lagret i kroppen og kommer ut som brun spotting senere. Innhenting Asherman s følger vanligvis etter å ha flere dilatasjon og utskrapning prosedyrer, der legen skraper og samler endrometrium vev.

Gravid

Graviditet fører til at livmoren til å utvide, slik at gamle blod for å gå ut i kroppen. Dette er en vanlig bivirkning i begynnelsen av svangerskapet, spesielt for det første graviditet. Planlegge en avtale med legen din dersom blødningen ikke avtar, blir rød, eller er tung.