Digidexo.com

Hvordan Undersøke en Skin Mole Med ABC Method

Hvordan Undersøke en Skin Mole Med ABC Method


Hudkreft er fremdeles en killer over hele verden. Faktisk, den ofte brukt slang for en "killer tan" er veldig mye på mark. Hudlesjoner og føflekker kan og vil skje med hvem som helst, uansett hvor rettferdig eller mørkhudet de kan være. Denne artikkelen kommer til å fokusere på den enkle metoden for å bruke mnemonic "ABC" for å hjelpe deg selv undersøke hud føflekker og lesjoner. Mens selvransakelse er en stor helserisiko vane å komme inn, husk det skal alltid følges opp av lege undersøke hele huden minst en gang i året eller oftere, avhengig av din medisinske historie.

Bruksanvisning

Trinn A: Asymmetri

Den første del av huden ABC-evaluering er å undersøke for asymmetri. Man kan sammenligne den ene side av lesjonen til den andre siden. Føflekker eller lesjoner som er symmetriske er mindre mistenkelig enn de som er asymmetrisk. Mole asymmetri kan være bekymringsfull.

Trinn B: BORDER

Vurdere om føflekken grenser er uregelmessige, hakk eller utydelig. Jo mer uregelmessig grensen er igjen et spørsmål om bekymring som må undersøkes av en kvalifisert helsepersonell kliniker.

Trinn C: COLOR.

Føflekker eller lesjoner med mer enn én farge er en annen grunn til bekymring. Fargeavvik er IKKE normal uansett hva din underliggende hudtype er. Alltid vurdere fargeavvik å være en bekymring.

Den grunnleggende regelen for hudskader og føflekker er enkel: Hvis du merker noen forandring i en føflekk det er behov for å bli sjekket ut ASAP. Hudkreft er ikke bare et spørsmål om kosmetikk; hudkreft kan drepe.

Tips og advarsler

  • Bruk en 15 eller høyere SPF sunblock hver dag hele året (ikke bare på solfylte dager).
  • Gjør en vanlig self-eksamen på huden din som en del av din generelle helse vedlikehold.
  • Har en årlig (eller oftere ved behov) hud evaluering av helsepersonell.
  • Ikke overse noen endring eller litt mistenkelig lesjon. Tidlig oppdagelse kan være avgjørende for å spare livet ditt.
  • Denne artikkelen er bare ment for informasjon. Alle medisinske tilstander må evalueres og behandles ved en passende lisensiert helsetjenester kliniker.