Digidexo.com

Hva er den vanlige dosen av Feire?

Feire er et stoff som er klassifisert i et par forskjellige måter. Medisinen, produsert av Pfizer selskap, er et ikke-steroid antiinflammatorisk middel (NSAID), i samme gruppe som ibuprofen og naproksen. Celebrex er også kalt en COX-2 inhibitor, fordi den stopper enzymet COX-2 fra fremstilling av inflammasjon i kroppen. Feire er først og fremst brukt til å lindre smerten som følger av flere former for leddgikt, inkludert osteoarthritis og Revmatoid artritt (inkludert juvenile RA). Kvinner som lider av ødeleggende menstruasjonssmerter kan også være foreskrevet Celebrex. Når spørsmålet om en "vanlig" dosering av Celebrex oppstår, er det ingen kort svar. De doser foreskrevet avhenge av den enkelte medisinske historie og tilstanden som stoffet er foreskrevet.

Tilgjengelige Forms

Feire ble godkjent av FDA som en terapi for leddgikt helt på slutten av 1998. medisinering er tilgjengelig i kapsler av varierende styrke, inkludert 50 mg, 100 mg, 200 mg og 400 mg. Hver styrke kapsel er hvit, men har forskjellig farget utskrift som fungerer som en unik identifikator. Hvis du har fått foreskrevet Celebrex, være sikker på at du vet hvor mange mg er i hver pille du får på apoteket, og hvor mange ganger daglig du skal ta medisinen.

Dosering

Voksen dosering av Celebra vil variere i henhold til den tilstand som du tar stoffet. Generelt vil leddgikt pasienter ta 200 mg daglig. Legen din kan henvise deg til å ta en 200 mg pille av Celebrex gang daglig, eller for å dele dosen og ta to 100 mg tabletter i hver ende av dagen. Beslutningen om dosering vil bli gjort blant annet ved å se hvordan du tolererer medisinen, og hvis du tar andre medisiner som kunne samhandle med Feire. Pasienter som bruker Feire for ryggsmerter om spondylose begynner vanligvis med et regime med 200 mg daglig, som kan økes til 400 mg daglig hvis nødvendig. Sterkere doser kan tas for å lindre menstruasjonssmerter - kvinner kan ta 400 mg som startdose og legge mindre doser på 200 mg senere på dagen etter behov.

Child Dosering

Barn som lider av juvenil revmatoid artritt kan være foreskrevet Celebrex å lindre leddsmerter hvis over-the-counter rettsmidler som ibuprofen ikke reduserer smerter og betennelser til en tilfredsstillende grad. Som med mange andre medisiner, må et barn veies før du starter en diett av Celebrex, for å bestemme riktig dosering. RXlist.com, et stoff informasjonstjeneste, rapporterer at vanlige doser av Celebrex for barn i 20 to £ 55 serien er en to ganger daglig dose på 50 mg. Barn som veier mer enn 55 kg. kan ta 100 mg av Feire to ganger om dagen, eller som foreskrevet av sine leger. Feire er ikke godkjent for småbarn som er yngre enn to år gammel.

Spesielle omstendigheter

Feire er ikke trygt for alle å ta, for eksempel gravide kvinner og de med en historie med magesår eller allergi mot sulfa narkotika. I de fleste tilfeller personer med leversykdom, også kalt leversvikt, ikke er foreskrevet Celebrex, men det finnes unntak fra denne regelen. Mennesker med nedsatt leverfunksjon, samt de som kan ta blodfortynnende medisiner, må bruke Celebrex og andre NSAIDs veldig forsiktig. Begynnelsen doser for mennesker i disse risikogruppene er vanligvis halvert. For eksempel, hvis en vanlig dose ville være 200 mg om dagen, en person med leversykdom kan bli startet på 100 mg daglig, så vurdert til å vise hvordan han tåler medisinen.

Tar Celebrex

Det er viktig å ta Celebrex nøyaktig slik legen din eller apoteket dirigerer, uansett hvilken dose du har fått foreskrevet. Hvis du glemmer å ta medisinen din, må du bruke klokken som din guide for å bestemme hvorvidt du bør ta det når du husker. Hvis din neste dosering tid er flere timer unna, er det generelt trygt å ta den glemte pillen. Hvis den neste dosen er innen et par timer, er du bedre å hoppe over den glemte dosen og returnere til tidsplanen fremover for å unngå en utilsiktet overdose av stoffet. Hvis du tar Feire upsets magen, spise en matbit eller et lett måltid når du tar medisinen. Kapslene kan åpnes opp og blandes inn i en myk mat som applesauce for dem som har vanskeligheter med å svelge medisinen.