Digidexo.com

Naturlige måter å hjelpe til med humørsvingninger

Humørsvingninger kan utløses av nærings-mangel, hormon ubalanse og mange andre faktorer. Og, mens humørsvingninger er vanlig, kan de være forstyrrende for dagliglivet. Skape den rette ernæringsmessig balanse for en aktiv livsstil kan ha en positiv innvirkning på humøret. I tillegg er det flere urte og kosttilskudd som kan hjelpe hjernen produserer kjemikalier den trenger for optimal funksjon.

Ernæring

Å finne den rette ernæringsmessig balanse er et viktig skritt i å kontrollere og redusere humørsvingninger. Ifølge Rebecca K. Kirby, MD, MS, RD, hel og naturlig mat frigjøre næringsstoffer saktere enn raffinerte og sukkerholdige matvarer. Dette gjør at hjernen til å fortsette å bruke næring fra måltidet i flere timer etter at du spiser. Å spise sukkerholdige og stivelsesrik raffinerte matvarer har en tendens til å gi hjernen et plutselig utbrudd av energi, men som det ikke er bærekraftig, følger en krasj snart. Andre humør avstabiliseringsmidler du sannsynligvis vil møte i løpet av dagen er koffein, alkohol og søtsaker. Det første trinnet i å finne optimal ernæringsmessig balanse er bevissthet, hvis du er klar over hvordan enkelte matvarer påvirker humøret, over tid kan du luke ut de skyldige og skreddersy kostholdet ditt til å passe dine behov.

Trening

Å være aktiv er like viktig som næring når du forsøker å regulere og redusere plutselige humørsvingninger. Ifølge Mayo Clinic, kan trene stimulere produksjon og utslipp av kjemikalier i hjernen. Får regelmessig mosjon kan hjelpe hjernen til å produsere og frigjøre kjemikalier den trenger for å forbli i en stabil sunn tilstand. Trening fungerer også som en stress reduksjon verktøyet. Etter en lang dag når du føler deg trøtt og utslitt, kan en rask spasertur eller kjøre bedre energi og humør samtidig drar nytte fysisk helse og utseende.

Kosttilskudd

En sunn balanse i kosthold og trening kan gi kroppen og hjernen verktøy og stimulering den trenger for riktig sunn funksjon. I tillegg er det flere ernæringsmessige og urte kosttilskudd på markedet som kan hjelpe deg å kontrollere og regulere humøret. Johannesurt er den mest brukte urte behandling for humørsvingninger og depresjon. Det kan bli funnet som et skjær, kapsel eller te, eller du kan samle eller kjøpe fersk eller tørket plante og lage en te av blomstene. Johannesurt kan stimulere hjernen evne til å produsere serotonin, et kjemikalie som regulerer og forbedrer humøret, ifølge University of Maryland Medical Center. Aminosyren, 5-hydroxytryptophan (5-HTP), kan bidra til å stabilisere og forbedre humørsvingninger ved å gi de kjemikalier og næringsstoffer som hjernen trenger for å lage serotonin. Hjernen bruker tryptofan, et kjemisk avledet fra matvarer, for å gjøre 5-HTP. Den 5-HTP blir deretter brukt til å lage serotonin. Tar en 5-HTP aminosyre supplement kan bidra til å gi hjernen med de verktøyene den trenger for å produsere viktige stemningsstabiliserende kjemikalier. The University of Maryland Medical Center anbefaler å ta 50 mg av 5-HTP tilskudd opp til tre ganger om dagen.