Digidexo.com

Flaky Scalp Treatment

Flassende hodebunn er et symptom på flass, en tilstand der huden i hodebunnen dør av i synlige segmenter, eller flak. Mens flass kan være kronisk, er det vanligvis ikke alvorlig, og kan først og fremst betraktes som en plage eller sosial forlegenhet. Årsakene til tilstanden inkluderer tørr hud, sjeldne sjamponering og kjemisk følsomhet for hårprodukter. Behandlinger for flass inkluderer livsstilsendringer og medisinert sjampo.

Flass og andre hudlidelser

I tillegg til de årsakene som er nevnt ovenfor, kan flass også oppstå som en bivirkning av hudlidelser, seboreisk eksem og psoriasis. Seboreisk eksem er en betennelse i huden som resultat av samspillet mellom fet hud og en naturlig forekommende gjær kalt malessizia. Når det er til stede hos spedbarn, er det kjent som vugge cap. Psoriasis --- som oftere vises på albuer, knær eller torso --- er forårsaket av unormal akselerasjon av hudceller livssyklus. Den hud- utslett eksem kan også føre til flass.

Livsstilsendringer

Behandling for flassende hodebunn begynner vanligvis med justeringer til din sjampo diett. Hvis du ikke vaske håret ditt regelmessig, kan du løse flass ved å bytte til en daglig sjamponering tidsplan. Hvis du vasker håret mer enn en gang om dagen, kan du også dra nytte av mindre hyppig sjamponering. Vurdere effekten av andre hår produkter du vanligvis bruker. Hvis du har mistanke om et bestemt produkt, slutte å bruke det en stund for å se om flass bedre. Du må kanskje eksperimentere med en rekke potensielle årsaker til du finner den som er ansvarlig for dine problemer.

Du kan også gjøre andre endringer i livsstil for å bidra til å redusere flass. Alternativer inkluderer å spise en sunnere kosthold og administrere din angst eller stress.

Medisinert sjampo

Du kan også bruke en sjampo spesielt utviklet for å bekjempe flass. Disse over-the-counter produkter er generelt klassifisert av den aktive bestanddel de inneholder. Kulltjære sjampoer (Neutrogena T / Gel, Tegrin, Denorex) inneholder en kull behandling biprodukt som bremser livssyklusen til berørte hudceller. Salisylsyre sjampoer (Ionil T, Neutrogena sunn hodebunn) fjerne død-hud flak, og blir ofte brukt sammen med balsam for å bekjempe sine hodebunnen tørker tendenser. Sinkpyrition sjampoer (Head and Shoulders, Selsun Salon) er antibakteriell og soppdrepende, og kan brukes til å kontrollere utbrudd av malessizia. Selen sulfid sjampoer (Selsun Blå og generika) treg hud-celledød, men kan også endre fargen på farget, blondt eller grått hår. Ketokonazol sjampo (nizoral) brukes i både over-the-counter og reseptbelagte styrke. Det er en sterk soppdrepende, og det kan være lurt å vurdere det hvis andre sjampoer slutte å fungere.

Eksperimenter med forskjellige typer sjampo for å se hvilke som fungerer best for deg. Vær oppmerksom på at flass sjampo kan miste sin effektivitet, og du må kanskje bytte typer behandling for å holde få et positivt resultat. Uansett sjampo du bruker, sørg for å følge instruksjonene som følger med produktet. Hvis du utvikle komplikasjoner fra sjampo bruk, bør du oppsøke lege.

Andre alternativer

Hvis du flass er vedvarende, bør du oppsøke lege for ytterligere reseptbelagte alternativer. Alvorlige tilfeller av flass kan kreve behandling med en aktuell kortikosteroid krem.