Digidexo.com

Psykologiske effekter av voksen-Onset Diabetes

Voksen angrep diabetes, også referert til som type 2 diabetes, er en tilstand der kroppen ikke lenger reagerer skikkelig til effekten av insulin, et hormon som hjelper konvertere glukose til brukbar energi. Administrerende diabetes krever drastiske endringer i livsstil som å endre kosthold og vedta en jevn øvelse diett. Facing disse endringene kan være skremmende og selv ta en toll på en persons mentale helse.

Voksen-Onset Diabetes

Insulin er et hormon som produseres av bukspyttkjertelen som fjerner glukose fra blodet og overfører den inn i cellene, hvor den brukes til energi. I voksen alder (type 2) diabetes, enten kroppen produserer for lite insulin for å administrere blodsukkernivået, eller kroppen ikke lenger reagerer på insulin. Resultatet er en opphoping av glukose i blodet som må forvaltes gjennom nøye hensyn til kosthold og mosjon, eller, hvis det ikke er tilstrekkelig for å kontrollere blodsukkeret, kan medisiner eller insulin injeksjoner være nødvendig. Voksen angrep diabetes oppstår vanligvis hos personer eldre enn 45 år, selv om det kan skje når som helst. Folk som er overvektige, fysisk inaktive eller har en familiehistorie med diabetes har økt risiko for å utvikle diabetes. I tillegg, de som har en tilstand som kalles prediabetes, som er en forhøyet blodsukkernivå som ikke er høyt nok til å oppfylle kriteriene for diabetes, er også økt risiko for tilstanden.

Psykologiske effekter

Voksne nylig diagnostisert med diabetes må vende endre sin livsstil mens de justere til å leve med en kronisk tilstand. Fordi vekt og fysisk aktivitet er to risikofaktorer for voksen angrep diabetes, diagnostisering fører ofte følelser av skyld, skam og sinne. En diabetes diagnose kan bli sett på som et symbol på svakhet for ikke å opprettholde en sunn vekt og aktivitetsnivå. Pasienter kan klandre sine familier for å tillate dem å fortsette usunne vaner. Diabetes er også assosiert med humørsvingninger som insulin nivåer svinge. Pasienter kan gjøre utslett beslutninger eller frigjøre følelsesmessige utbrudd og senere glemme hendelsen. Pasientene er ofte uvitende om deres følelsesmessig ustabilitet.

Depresjon

Som med alle kronisk sykdom, er diabetes forbundet med depresjon. Skyld og selvbebreidelse for diabetes er ofte grunnlaget for depresjon, som kan variere fra litt nedstemthet til alvorlig depresjon. Stresset av overfor en livslang tilstand forbindelser pasientens følelse av depresjon, pluss stresset stimulerer insulinproduksjonen og kan forstyrre effekten av medisiner.

Kognitive effekter

Voksen-utbruddet diabetes har vært knyttet til nedsatt kognitiv funksjon. En kanadisk studie publisert i tidsskriftet "Nevro" konkluderte med at personer med diabetes hadde vanskeligheter med visse typer oppgaver, når pasientene ble sammenlignet med voksne som ikke har diabetes. Den svekket resultatene var uavhengig av alder, noe som tyder på at nedgangen i funksjon skjedde kort tid etter at diabetes utvikles.

Psykologisk effekt på behandling

De psykologiske aspektene ved diabetes direkte påvirke samsvar med behandlingsanbefalinger. Dette skaper bare en nedadgående spiral som dårlig kontrollert diabetes kan forverre de psykologiske effektene. Pasienter som er sint kanskje også i fornektelse og nekter å godta diagnosen og nødvendige endringer i livsstil. Pasienter som er deprimerte har en tendens til å forsømme sine medisiner eller ikke følge råd om behandling.