Digidexo.com

Hva er tegn på AML?

Akutt myelogen leukemi (AML) er den vanligste formen for leukemi hos voksne. I 2004, 8870 mennesker døde av AML i USA. Ifølge American Cancer Society, i 2009 bare 22 prosent av personer med AML hadde en fem-års overlevelse. Leukemi er ofte feildiagnostisert. AML kan komme på raskt og kan ikke oppdages raskt nok for pasienter å overleve.

Mangel på blodceller

AML er en mangel av normale blodceller. Anemi er forårsaket av en mangel på røde blodlegemer. Det fører til trøtte, svake, kald, svimmel følelser. Lavt antall hvite blodceller gjør pasientene mer sårbare for infeksjoner. Lavt antall hvite blodceller vil vise seg som en feber og tilbakevendende infeksjoner. Mangel på blodplater kan føre til overdreven blåmerker, neseblod og blødende tannkjøtt.

Bone og Joint Pain

Leukemi, inkludert AML, er kreft i benmargen. Bone og leddsmerter vises når AML er til stede. Bein og ledd vil verke sterkt og raskt med AML.

Hoven mage

Leukemiceller ofte gruppe sammen i milten og leveren. Dette vil føre til både organer for å forstørre, noe som fører til en hevelse eller utvidelse i magen. Mens disse organer er vanligvis dekket av de nedre ribber, vil de være lett å føle om de er svellet.