Digidexo.com

Hvordan lage jod tinktur

Hvordan lage jod tinktur


Den sikreste måten å gjøre jod fra et skjær er med tare. Tare og andre sjø grønnsaker har de høyeste plante kilder til jod. The George Mateljan Foundation sier at tare har 276,7 prosent av det anbefalte daglige verdien av jod i 20 gram, eller 1/4 kopp pulverisert tare. Tincturing tare gjør den til en urte jod tinktur.

Making tare skjær er relativt enkelt å gjøre. Sørg for at kilden til tare er økologisk og fra så rene vannet som mulig. Tradisjonelt er tincturing begynt på den nye månen og høstet på fullmånen.

Bruksanvisning

Start tinktur

•  Ha på hånden en ren, Quart-sized Mason krukke med en tettsittende lokk. En Kerr eller Ball canning jar med en forsegling og rim er best.

Hell organisk tare pulver fra en anerkjent leverandør i glasset. Fyll glasset halvveis med tare.

Hell billig 100 bevis vodka over tare pulver. Vodka er menstruum som vil trekke det essensielle oljer av tare og inn i skjær. Hell vodka før det er en to-tommers "flyter" "av vodka over nivået av tare pulver.

Observer som tare utvides. Lukk glasset, riste den, og la tare å bosette seg. Legg til mer vodka før det er en to-tommers "flyte" igjen.

Gjenta trinn 4 i løpet av en time. Hold legge vodka før det ser ut som tare vil ikke lenger utvide.

Label jar "Kelp tinktur" og markere datoen du startet det. Hold skjær krukke på en benkeplate eller et annet synlig sted. I løpet av de neste tre dagene, riste glasset hver gang du passerer den.

Macerating urter

Hell innholdet i hele glasset i en Vitamix eller blender på den tredje dagen etter at skjær ble startet. Bruk en slikkepott om nødvendig.

8. Gi tare skjær en god virvel i noen minutter. Hell tare tilbake ned i glasset. Bruk slikkepott for å få tare av bunnen av blenderen.

Legg til mer vodka for å få to-tommers flyte over tareskogen mos. Skru på lokket. Rist godt, og la tare til skjær for en solid to uker. Rist glasset en gang om dagen. Markere en kalender som en påminnelse.

Høsting av skjær

Samle sammen en ren, mellomstore glass eller porselen bolle og en ren, 100 prosent bomull kjøkkenhåndkle eller nøttemelk pose. Prøv å unngå metall eller plast boller, hvis det er mulig. Legg kjøkkenhåndkle åpent i bollen.

Hell krukkens innhold på kjøkkenhåndkle i skålen. Ta tak i endene av kjøkkenhåndkle og vri ut skjær i bollen. Klem så hardt du kan for å få hver dråpe av skjær mulig.

Kast tare i komposthaugen.

Bruk en trakt til å helle skjær i rav glassflasker med øye droppers. Lukk flaskene.

Etikett på flasker "Kelp skjær", og markere datoen den ble tappet.