Digidexo.com

Bivirkninger av ergogenic Aids

En ergogenic hjelpemiddel er et stoff eller metode som hjelper folk bedre resultater på en aktivitet. Idrettsutøvere, for eksempel, bruker vekttrening for bedre kondisjon og elektrolytt løsninger for å erstatte tapt væske. Imidlertid er det også vanlig for idrettsutøvere å bruke stoffer som har skadelige bivirkninger. Noen av disse kosttilskudd kan være farlig når det brukes til formål som de ikke er ment, og andre er gunstig i små mengder, men kan ha uheldige effekter når det brukes for mye.

Anabole steroider

Anabole steroider er reseptbelagte-bare legemidler som brukes medisinsk for å behandle hormonproblemer hos menn, sent innsettende pubertet og muskeltap fra visse sykdommer. Anabole steroider kan bygge muskelmasse og styrke, samt forbedre idrettslige prestasjoner, men disse bruker er ulovlig i USA og mange andre land. I tillegg er anabole steroider utestengt av alle store sports etater. Anabole steroid bivirkninger inkluderer akne, testikkel krymping, prostata utvidelse, lav sperm nivåer og nedsatt sexlyst. Mennesker også kan oppleve paranoia, fiendtlighet, humørsvingninger og depresjon. Misbruk av anabole steroider er knyttet til hjerteproblemer og leversykdom.

Kreatin

Kreatin er en aminosyre som etterligner virkningene av anabole steroider, men dens fordeler er begrenset. Fordi det er tilgjengelig som en over-the-counter supplement og regnes som trygt i anbefalte doser, er kreatin ofte brukt som et supplement ved fritidsmarkedet og profesjonelle idrettsutøvere. Dette ergogenic hjelpemiddel kan gi bivirkninger av vektøkning, muskelkramper, treghet, diaré og dehydrering.

Blood Doping

Bloddoping øker antall røde blodlegemer ved transfusing disse cellene inn i utøverens blod snart før en sportsbegivenhet, eller ved å injisere erythropoietin, et hormon vekstfaktor som stimulerer dannelsen av røde blodceller. Ved å øke antallet av disse cellene kan forbedre utholdenhet og hastighet, men også kan føre til farlige bivirkninger. Slag, hjertesvikt og blodet infeksjoner har vært knyttet til bloddoping.

Human Growth Hormone

Mange kroppsbyggere ta menneskelig veksthormon (HGH) i store doser for å øke muskelmasse og redusere fett. Som anabole steroider, er HGH en resept bare stoffet. Det er først og fremst brukes til å behandle barn med veksthormonmangel. Bivirkninger når de brukes feil inkluderer glukoseintoleranse og diabetes, væskeansamlinger, muskel- og leddsmerter, økt vekst av brystvev hos menn og en økt risiko for hjertesykdom.

Koffein

Koffein er en over-the-counter sentralnervestimulerende som øker årvåkenhet og reduserer tretthet. Noen sportslige etater forby utøvere fra å ha store mengder av dette stoffet i sitt system under sportsbegivenheter. Høye doser kan føre til mange bivirkninger. Mulige negative fysiske effekter er diaré, mageproblemer, hodepine, økt vannlating, søvnløshet og rastløshet. Folk som tar for mye koffein også kan oppleve psykologiske effekten av irritabilitet og angst.