Digidexo.com

Definisjon av et sunt kosthold

Med all den oppmerksomheten som gis til kjepphest, rensing og andre dietter disse dager, mange mennesker har glemt å vurdere definisjonen av et sunt kosthold. Hvorfor er det viktig? Og hvordan kan du sikre balansert ernæring fra dag til dag?

The Dictionary Definition

Ifølge McGraw-Hill Concise Dictionary of Modern Medicine, et sunt kosthold har disse faktorene:

• Høyt forbruk av frukt og grønnsaker
• Lavt forbruk av rødt kjøtt og fet mat
• Rå mat og helkorn foretrekkes fremfor bearbeidet eller raffinert mat
• Protein er utledet primært fra fisk, melkeprodukter og nøtter
• Forbruket av salt, pepper, sukker, alkohol og kaffe og andre koffeinholdige drikker bør være moderat

Forfatterne sier også at en næringsrik diett kan være "kombinert med troen på at organisk og / eller ubehandlet mat -. Dvs., produsert uten plantevernmidler og kjemiske konserveringsmidler, er overlegen adulterated matvarer"

USDA Food Pyramid

Det amerikanske Department of Agriculture har publisert flere versjoner av sin berømte "næringspyramiden", retningslinjer for å vise hvordan å inkludere de ovennevnte matvarer i et sunt kosthold. De fleste er kjent med den første utgaven av pyramiden: seks til 11 daglige porsjoner med brød, pasta og ris; 03:58 porsjoner hver av grønnsaker og meieriprodukter; 02:58 porsjoner med meieriprodukter; 02:58 porsjoner med kjøtt, fisk, bønner eller egg; og sparsom anvendelse av fett, oljer og søtsaker.

The New Food Pyramid

Når det er sagt, maten pyramide har blitt revidert flere ganger siden den ble etablert i 1995 I 2005 ble anbefalingene redesignet for å vise mat valg som en "spektrum" heller enn som en "hierarki". Tolv ulike profiler ble tatt med for å vise hvordan du bruker pyramiden i en daglig diett for ulike behov. For eksempel vil en 2000-kalori-en-dagers diett inkluderer 6 oz. av hele korn, 2,5 kopper grønnsaker, 2 kopper av frukt, tre kopper lav-fett melk eller meieriprodukter, og 5.5 oz. av kjøtt og bønner. Retningslinjer Øvelse ble også inkludert. Pyramiden er planlagt å bli revidert neste i 2010.

Betraktninger

Mens USDA anbefalinger tilby sunne retningslinjer, personer med visse medisinske tilstander, som diabetes, bør følge råd av sin lege eller ernæringsfysiolog.

Tips

Velg mat som er i sesong og lett tilgjengelige for å få den beste ernæring på den beste verdien. Bakt, stekt eller dampet mat er sunnere enn de som er stekt i olje eller smør; når du bruker olje, gjør det hjerte-sunn olivenolje eller rapsolje.