Digidexo.com

Hva er farene ved å spise fast Foods?

Hva er farene ved å spise fast Foods?


En CBS meningsmåling viste at nesten en fjerdedel av amerikanerne spiser fastfood minst en gang i uken. Mens fast food er ikke skadelig i moderate mengder, kan det utgjøre en rekke farer når konsumert regelmessig. De spenner fra problemer forårsaket av fett og saltinnholdet i maten selv til under hvilke forhold den er tilberedt og lagret og den generelle mangelen på sunn fastfood alternativer. Ved å kjenne farene, kan du nyte fastfood ansvarlig samtidig minimere sin negative innvirkning på deg.

Meny

Ifølge Slow Food Revolution nettside, de fleste fast food restauranter tilbyr ikke mange sunne alternativer. Folk som velger fast food for dens bekvemmelighet eller pris har lite annet valg enn å velge noe usunt. Mesteparten av maten er høy i kalorier og inneholder store mengder fett eller sukker. Selv salater har ofte høye kalori pålegg og dressinger, og sunnere matvarer som bakte poteter kommer med pålegg som rømme, ost og bacon. Selv frukt blir ofte servert med en sukkerholdig pålegg som karamell.

Fat

Den hydrogenert matolje brukes på mange fast food-restauranter er laget for å ha en lang holdbarhet. Dette gjør det også usunn fordi den er full av transfett som kroppen vil lagre umiddelbart som fett. Selv rask mat som ikke inneholder transfett ofte ha et for høyt nivå av faste fettstoffer som kan være usunt når det spises i overskudd. Forbruker for mye fett kan føre til helseproblemer som hjertesykdom og slag.

Saltinnhold

Mange fast food restauranter serverer mat med høyt saltinnhold. Ifølge en lobbygruppe kalt Consensus Action on Salt and Health (CASH), en Pizza Hut måltid hadde mer enn fire ganger så mye salt anbefales for en 6-åring barnets totale daglige inntaket. Dette funnet ble støttet opp av Center for Science i Public Interest, som fant at mange amerikanere i alle aldre spise mer enn fire ganger den anbefalte daglige inntaket av salt i en fast food måltid. Health Canada anslår at å senke saltinntaket til anbefalte nivåer kan redusere forekomsten av slag med opp til 30 prosent.

Sanitær

Den høye volum behandling av kjøtt brukes i fast food-produkter øker sjansene for forurensning. Slow Food Revolution sier at mange slakteriarbeidere ikke har riktig trening for å håndtere kjøttet i en hygienisk måte.

Fast food restauranter selv kan også ha sanitære problemer. Det pleier å være en høy arbeidstaker omsetning, så utrente eller uncaring arbeidstakere kan ikke bære riktig verneklær, vaske ofte eller holde mat ved riktig temperatur.

Fedme

Annals of Internal Medicine sier at opptil to tredeler av amerikanerne er nå overvektig, og en diett tung i rask mat er raskt økende disse tallene. Studien indikerte at snart ni av ti menn og sju av ti kvinner vil være bærer ekstra pounds. Newsweek forteller at mange fast food-restauranter er catering til store appetitt med større og mer usunn smørbrød og andre menyalternativer.