Digidexo.com

Acid Reflux årsaker og symptomer

Acid Reflux årsaker og symptomer

Om Acid Reflux

Acid reflux sykdom er en vanlig lidelse, og rammer opptil 20 prosent av voksne i USA. Acid reflux sykdom, også kjent som gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), oppstår når magesyre eller galle strømme tilbake inn i spiserøret fra magen. Fordi syre ikke er normalt finnes i spiserøret, blir slimhinnen i spiserøret irritert og betent.

Halsbrann er den vanligste symptomet på acid reflux sykdom. Når du har halsbrann, føler du en brennende smerte i midten av brystet, vanligvis under brystbenet. Andre reflux symptomer inkluderer problemer med å svelge, brystsmerter og oppgulp av enten sure eller mageinnhold. Noen acid reflux lider også oppleve hoste, sår hals, dårlig ånde, bronkitt, oppblåsthet, kvalme, stemmebånd betennelse eller tungpustethet. Noen kan også utvikle astma på grunn av tilbakeløpskjøling.

Årsaker og diagnose

En mulig årsak til acid reflux sykdom er en hiatal brokk. En hiatushernie oppstår når en defekt i membranen gjør at den øvre delen av magen for å stikke inn i brystet. Membranen er en muskel vegg skille bryst fra mage som vanligvis arbeider for å bidra til å holde syre som finnes i magen. Når en hiatal brokk oppstår, kan membranen ikke fungere effektivt og syre renner tilbake i spiserøret.

Acid reflux kan oppstå selv om du ikke har en hiatal brokk, på grunn av visse matvarer eller drikker du spiser eller drikker. Peppermynte, sitrusfrukter, sjokolade, løk, hvitløk, tomat-baserte matvarer, kaffe, stekt mat, alkoholholdige drikkevarer og fet mat kan utløse acid reflux. Fedme, røyking og graviditet er andre triggere.

Hvis du har mild halsbrann, kan legen din diagnose acid reflux basert på de symptomene du rapporterer. Pasienter med alvorlig halsbrann eller symptomer som ikke responderer til over-the-counter antacids kan bli henvist for ytterligere testing. En endoskopi er den første testen som vil bli bestilt. Under en endoskopi, er et fleksibelt rør satt inn i øvre fordøyelsessystemet gjennom munnen. Legen din vil kunne se på spiserøret gjennom endoskop og kan til og med ta en liten prøve for en biopsi hvis nødvendig. Hvis endoskopi er mangelfulle, og du fortsatt har alvorlige problemer, må du kanskje ha esophageal pH overvåking - som måler syrenivået av spiserøret - eller esophageal manometry, en test som måler hvor tett de spiserørlukkemuskelrelaksasjoner stenger.

Forebygging Reflux

Fordi syre reflux tendens til å oppstå i løpet av 30 til 60 minutter etter å ha spist, anbefales det at du ikke legge seg ned for et par timer etter et måltid. Spise små, mer hyppige måltider kan også hjelpe.

Noen rapporterer færre problemer når de sover med hodet og brystet hevet. Putting 6-tommers blokker under hodet av sengen kan bidra til å holde syre reflux i sjakk ved hjelp av tyngdekraften til å holde syre fra å reise tilbake til spiserøret.

Antacida kan hjelpe deg hvis du har mild reflux. Syrenøytraliserende arbeid ved å nøytralisere syren i magen, hindrer halsbrann oppstår. Hvis antacida er ikke sterk nok til å holde reflux i sjakk, kan legen anbefale sterkere syre dempere, som Tagamet, Zantac eller Pepcid. Protonpumpehemmere, stoffer som reduserer magesyre produksjon, kan være foreskrevet i alvorlige tilfeller, og i noen tilfeller kan kirurgi være anbefalt.

Acid reflux sykdom bør ikke ignoreres. Når det begynner, reflux sjelden går bort av seg selv. Ubehandlet tilbakeløp kan føre til sår og innsnevring av spiserøret, på grunn av den konstante inflammasjon og irritasjon i spiserøret. Kronisk, ubehandlet betennelse kan også føre til en noe økt risiko for kreft.