Digidexo.com

Hvordan redusere risikoen for spredning av Herpes

Herpes er forårsaket av herpes simplex virus og er ofte tenkt som oral herpes, preget av forkjølelsessår på munnen, eller genital herpes, preget av blemmer / sår i underlivet. Viruset overføres lett fra person til person gjennom direkte kontakt med en smittet person, inn i kroppen gjennom en pause i huden (alt fra din munn til anus kan påvirkes). Viruset kan overføres til enhver tid, selv når den smittede har ingen symptomer. Redusere spredningen av herpes er viktig fordi det er ingen kur for sykdommen.

Hvordan redusere risikoen for spredning av Herpes

•  Hvis du tror at du kan ha herpes, gjøre en avtale med legen din så snart som mulig. Tilstanden er enklest å diagnostisere når du har synlige sår, og legen din vil ønske å starte behandling så tidlig som mulig.

Hvis du er i et seksuelt forhold (eller begynner et seksuelt forhold), skal partneren din bli testet og gjort oppmerksom på tilstanden din. Ifølge Bay Area Friends, for å minimere risikoen for overføring av viruset, er det avgjørende for begge parter å være klar over sin herpes status.

Unngå å ha seksuell kontakt under en herpes utbrudd fordi viruset er lettest overføres når du har et sår. "prodromalsymptomer" som prikking eller kløe på huden er tegn på at et utbrudd er nært forestående. Hvis dette skjer, begynner å avstå fra seksuell kontakt inntil området er fullstendig leget.

Bruk latex kondomer hver gang du engasjere seg i samleie. Kondomer vil hindre overføring hvis de dekker området berørt av herpes utbrudd.

Ifølge Bay Area Venner, kan medisiner som Valtrex bidra til å undertrykke viruset og redusere risikoen for å overføre viruset til partneren din med 50 prosent. Snakk med legen din om medisiner som kan bidra til å forkorte dine utbrudd og redusere risikoen for å smitte andre.

Adopter et sunt kosthold og lav-stress livsstil for å bidra til å øke immunforsvaret og redusere forekomsten av utbrudd som du opplever. Dette i sin tur bidrar til å redusere risikoen for overføring av smitte til partneren din.

Hint

  • Ifølge Centers for Disease Control, mer enn 45 millioner mennesker i USA har herpes. Du er ikke alene!
  • Hvis du opplever et utbrudd (enten genital eller oral herpes) ikke røre dine sår. Hvis du berører såret, vask hendene så snart som mulig med såpe og varmt vann for å unngå overføring av viruset til andre områder av kroppen din.
  • Hvis du er gravid og har genital herpes eller har vært utsatt for herpes viruset, varsle lege umiddelbart fordi herpes simplex virus kan skade nyfødte babyer.