Digidexo.com

Tegn på genital Herpes i en Kvinne

Genital herpes er en overførbar sykdom forårsaket av Herpes simplex virus 2 (HSV-2) og overføres fra en person til en annen via ubeskyttet seksuell kontakt. Ifølge Centers for Disease Control (CDC), så mange som en million mennesker i USA blitt infisert med HSV-2 hvert år. Symptomer på herpes kan behandles ved bruk av medikamenter, men herpes seg selv ikke kan bli kurert. Ifølge CDC studien, var mer enn 90 prosent av folk uvitende de hadde herpes før de testet positivt. Men selv uten åpenbare tegn og symptomer, kan HSV-2 spres. Genital herpes kjenner ingen aldersbegrensninger eller geografiske grenser; derimot, er det oftere sett hos kvinner.

De første tegn på Herpes: Prodome

Noen kvinner som er smittet med herpes har ingen åpenbare tegn på sykdommen; Men de som vanligvis utvikler tegn innen to til 20 dager for å bli infisert med HSV-2. De første tegn på herpes omfatter en gruppe av symptomer kjent som "prodome", som advarer mot en forestående utbrudd. Tegn på at innvarsle aktive lesjoner er smerter, svie og følsomhet på stedet der blemmer vil bryte ut. Kvinner kan også oppleve influensalignende symptomer (inkludert feber), hovne kjertler, utflod, smerter i området i ben og rumpe, og en følelse av press under buken. Prodome kan vare fra noen timer til noen dager.

Det første utbruddet

Det første utbruddet av herpes er vanligvis den verste for de fleste kvinner. Lesjoner - små klynger av blemmer - vises der HSV-2 virus angitt i kroppen, og kan vises i og rundt skjeden strekker seg hele veien til anus, samt inne i livmorhalsen. Lesjonene bryte inn i åpne sår og over en periode av dager - noen ganger opp til fire uker - de skorpe over og helbrede. Andre tegn på herpes som følger den første utbruddet har utflod, feber, hodepine, verkende muskler, smerter ved vannlatning og hovne kjertler rundt underlivet. I mange tilfeller kan hunner oppleve en ny gruppe av lesjoner som bryter ut på samme måte som den første gruppe er helbredende.

Påfølgende Utbrudd

Ifølge CDC, kan kvinner diagnostisert med herpes etter en innledende utbrudd forventer å ha flere senere utbrudd i løpet av det første året - vanligvis fire eller fem. Hyppigheten og alvorlighetsgraden av utbrudd tendens til å avta over tid.

Mer subtile tegn

De fleste kvinner som er smittet med herpes aldri har aktive lesjoner. Alternativt, deres skiltene er så mild, kan de ikke engang merke til et utbrudd eller feil en herpes blemme for et insektbitt eller hudlidelse. Den største tegn på at en kvinne har herpes er hvis hun har en blodprøve for å finne ut om HSV-viruset er i kroppen hennes - og den kommer tilbake positivt.

Herpes Behandling og forebygging

Bruk av antivirale medikamenter, også kalt "undertrykkende terapi", bidrar til å redusere tegn og symptomer assosiert med en første og påfølgende herpesutbrudd, så vel som reduserer sjansen for sykdommen som blir overført gjennom asymptomatisk "shedding" av virus som forekommer i vaginal vegger. Den eneste sikre måten å hindre herpes sprer seg er å avstå fra å ha sex med friske partnere. Men kvinner som er seksuelt aktive bør ha en ærlig diskusjon med potensielle partnere og forklare risikoen for infeksjon, selv i tider når ingen symptomer er tilstede. Kvinner bør alltid oppmuntre partnere å bruke kondom.