Digidexo.com

Typer av forkjølelsessår

Forkjølelsessår er små blemmer vanligvis sett på leppene. Også kalt feber blemmer og oral herpes, de er svært vanlig og kan også vises på nesen, haken og fingre. Forkjølelsessår er skjemmende, smertefull og kan vare i sju til ti dager.

Symptomer

Forkjølelsessår symptomer inkluderer væskefylte blemmer som kan være smertefullt. Du kan også oppleve kriblende før blemme vises.

Vanligste

Forkjølelsessår er smittsom og vanligvis forårsaket av herpes simplex virus type 1. Forkjølelsessår kan overføres til en annen person når det ikke er noen symptomer.

Mindre vanlige typer

Forkjølelsessår kan også være forårsaket av herpes simpleks virus type 2, som er ansvarlig for genital herpes. Denne type forkjølelsessår er sjelden.

Canker sår

Canker sår er ikke forkjølelsessår. De to forholdene er ofte forvirret, men canker sår er sår som oppstår i bløtvevet i munnen.

Behandling

Forkjølelsessår kan klare opp med behandling, men antivirale medisiner kan hjelpe fremskynde prosessen. De kan også bli behandlet med topisk lidokain og benzylalkohol for å lette symptomene. Se en lege hvis din forkjølelsessår ikke rydde opp eller svare på den vanlige behandlingen.