Digidexo.com

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle

Fordeler og ulemper med å administrere oksygen til Nyfødte Via Nesekanyle


Den nesekanyle er den foretrukne metode for oksygentilførsel til nyfødte. En nesekateter er en todelt enhet plassert over den øvre leppe, slik at de hule pinner strekker seg inne i nesehulen, og som er festet til hodet bak ørene. Den leverer varmet, fuktet oksygen til babyen gjennom en slange. Denne metoden har både fordeler og ulemper som bør vurderes nøye og diskutert med babyens lege.

Metoder for oksygentilførsel

Det er tre metoder for oksygentilførsel. Den nesekanyle fremgangsmåte leverer oksygen til babyen gjennom nesehulen. Masken fremgangsmåte leverer oksygen gjennom både nese og munn via en maske som er festet til barnets ansikt av en streng eller snor festet til hver side av masken, og viklet rundt baksiden av barnets hode. Kateteret fremgangsmåte leverer oksygen gjennom et implantat i luftrøret. Dette krever at punktering av både huden og luftrøret, og kan bare blitt gjort av en autorisert lege.

Fordeler med Nesekanyle

Den nesekanyle fremgangsmåte til for å gi tilstrekkelig oksygen til å holde lungene oppblåst, og også ved å levere en høyere konsentrasjon av oksygen for å bidra til å holde barnets kropp oksygenert. Den nesekanyle er foretrukket for nyfødte over masken leveringsmetoden, fordi det er lettere å holde på plass og gir en mer direkte strømning av oksygen til babyen. Det kan også være festet til babyen med en liten del av medisinsk tape, mens masken, som kan irritere barnet, er mye mer vanskelig å sikre. Kateteret metoden er betraktet som den mer unnvikende metode for oksygentilførsel, ved at det krever innsetting av et kateter direkte inn i luftrøret og krever barnet til å forbli i sykehus for varigheten av oksygenbehandlingen. Med nesekateter-metoden, så lenge som den overordnede er riktig instruerte og følger resept, oksygen kan trygt administreres til babyen i hjemmet.

Ulemper av Nesekanyle

Ved bruk av nesekateter metode for oksygentilførsel, går pasienten risiko for perforering av neseskillevegg - etableringen av et hull eller sprekk i membranen som skiller neseborene. Denne tilstanden kan enten være asymptomatiske eller forårsake en stor del av smerte og ubehag. Mindre perforeringer er preget av en pipelyd, mens større perforeringer er sammen med smerte, blod utflod og pustevansker. En lege kan forskrive en krem ​​for å behandle hullet, og symptomene vanligvis rydde opp etter et par måneder. Men i noen tilfeller er nødvendig for operasjonen. Bakteriell forurensning er også et problem, og kan føre til spredning av lungebetennelse. Av denne grunn er det viktig at alt utstyr rengjøres før og etter bruk.