Digidexo.com

Hva er meningen med sterilitet?

Så du har prøvd å ha en baby i mer enn et år nå, og du ikke har fått de resultatene du forventet. Du har blitt testet og inspisert, og ifølge legene, livmor og egg er fint, og du bør være gravid med de beste av dem. Han spør om du har utforsket muligheten for mannlig sterilitet: kanskje partnerens sæd ikke har reproduktive evner. Du nå er bevæpnet med oppgaven med å lære om mannlig sterilitet.

Definisjon

Mannlig sterilitet er manglende evne til å impregnere en kvinne etter et år med å prøve å bli gravid. Ifølge UrologyChannel.com, kan mannlig sterilitet være enten frivillig (får en vasektomi for å hindre uønsket graviditet), eller et resultat av sykdom, traumer, en genetisk lidelse eller seksuell dysfunksjon. Noen sterilitet er midlertidig inntil problemet løses, og noen kan være permanent. Et individ sperm tar ca to måneder å danne, så sykdom eller traumer kan påvirke en manns evne til å bli gravid med sin partner i en periode etter sykdom eller traume er løst som sperm i de tidlige stadier av utviklingen på den tiden kan også ha blitt påvirket .

Diagnose

Ifølge National Institute of Health, ca 1/3 av de mer enn 2 millioner par som ikke kan tenke lider et tilfelle av mannlig infertilitet. Av disse mennene, er omtrent halvparten lider av en varig manglende evne til å bli gravid. Diagnose begynner med en omfattende studie av mannens medisinske historie for å se om det er en fremtredende sykdom eller traumer som kan føre til sterilitet. Dette etterfølges av en undersøkelse av penis og testikler for eventuelle synlige uregelmessigheter, og deretter avsluttet med en analyse av sperm.

Analyse

Sædanalyse vil eksamen sperm for en rekke infertilitet faktorer. Noen av årsakene til mannlig sterilitet inkluderer azoospermi, som er fraværet av sperm i mannlig ejakulere. Dette kan skyldes mangel på sperm-produserende vev, eller fordi en hindring blokkerer sperm fra å delta i ejakulere. Konsistensen av semen fluid kan også være en faktor. Unormalt tykk sæd kan ikke svømme så raskt gjennom vaginal kanalen, og kan redusere muligheten for sædcellene å befrukte egget. Noen menn er også påvirket av unormalt utviklet sperm. Unormal sperm utvikling kan bety at sperm har flere krone eller mynt, er vansiret eller er underutviklet. En mann er ansett steril hvis 60 prosent eller mer av hans sperm er unormalt formet.

Behandling

Omtrent halvparten av tilfellene av mannlig sterilitet er mulig å behandle, og behandlinger inkluderer assistert befruktning, medikamentell behandling og kirurgi. Assistert reproduksjon omfatter metoder som angår erektil dysfunksjon, indusert utløsning og sperm gjenfinning for in vitro eller manuell egg befruktning. Narkotika terapi involverer resepter som hjelper en mann øke sperm produksjon, adresse hormonelle ubalanser og behandle sykdommer eller andre forhold som påvirker sperm fruktbarhet. Kirurgi blir brukt for å behandle tilfeller av infertilitet på grunn av en hindring.

Vasektomi

Mannlig sterilitet kan også være frivillig. En vasektomi er et kirurgisk inngrep som hindrer sædcellene fra å komme inn sæden, og endte dermed en manns evne til å befrukte en kvinnes egg. En vasektomi er en frivillig prosedyre for menn som er sikker på at de ikke ønsker flere barn. Mange par velger vasectomies fordi de er mye mindre invasiv at prosedyrer tilgjengelig for kvinner, og fordi i motsetning til de fleste kvinnelige prosedyrer, mange ganger en vasektomi kan reverseres.