Digidexo.com

Tegn og symptomer på sen debut Gruppe B streptokokk infeksjon hos barn

Gruppe B streptokokker er forårsaket av en type bakterier som bare vagt relatert til bakterier som forårsaker strep hals. Faktisk er denne bakterien finnes på vagina, anus og i tarmen hos mange kvinner, der det ikke medfører noen symptomer, bortsett fra en og annen urinveisinfeksjon. Imidlertid er det mulig for disse bakterier for å bli sendt fra mor til spedbarnet, hvor, på grunn av den nyfødte svake immunsystem, kan det forårsake alvorlige helseproblemer.

Tidlig vs sen debut

Tidlig debut og sen debut gruppe B strep infeksjoner kan differensieres etter når infeksjonen begynner. Tidlig debut Gruppe B strep infeksjoner oppstår vanligvis i spedbarnets første 24 timer av livet. Sen debut infeksjoner begynne et sted mellom én uke og tre måneder etter fødselen. Tidlige symptomer på en gruppe B streptokokker infeksjon vil manifestere seg innen tre dager etter den første infeksjonen.

Tidlige symptomer

Den tidligste symptom på en gruppe B streptokokker infeksjon er en mild til moderat feber, under 101 grader Fahrenheit. Barnet vil også bli "masete" og kan begynne å slutte å mate. Barnet kan også begynne å ha problemer med å puste, noe som kan manifestere seg i barnet gjør gryntende lyder.

Senere symptomer

Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan barnet begynne å oppvise mer alvorlige symptomer. En av disse er en endring i muskel tone, noe som kan få henne til å enten bli veldig stiv eller slapp. Barnet kan også begynne å få anfall. Endelig kan barnet oppleve et plutselig fall i blodtrykket og hjertefrekvensen.

Livstruende symptomer

Barn som er smittet med gruppe B streptokokker kan ha sin infeksjon utvikle seg til sepsis (infeksjon i blodet), lungebetennelse og hjernehinnebetennelse. Den sepsis vil føre til en plutselig økning i temperatur, så vel som risikoen for at barnet sklir i koma. Lungebetennelse vil resultere i hoste, piping i brystet og barnet sliter med å puste. Meningitis vil forårsake at elever til å utvide seg etter hvert som trykket øker i hjernen, og kan føre til at hele kroppen til å bli stive, mens barnet mister bevisstheten.

Diagnose

Generelt er gruppe B streptokokker detektert hos spedbarn ved å teste blod og spinalvæske. Fordi dette er en bakteriell sykdom, kan bakterien dyrkes og identifiseres ved å se på det under et mikroskop, og dyrkning av den på en spesiell type økende substans som kalles blodagar. Blod og spinalvæske er også nyttig for å bestemme hvor langt sykdommen har spredd seg i kroppen. Lignende tester kan gjøres på moren om en infeksjon i spedbarn er mistenkt, som sykdommen er vanligvis overføres fra moren til barnet.