Digidexo.com

Slik unngår solstikk

Sunstroke, også referert til som en heteslag, kan oppstå når kroppen er i stand til i tilstrekkelig grad å avkjøle seg. Selv om det er mange måter å forebygge denne tilstanden, kan det bli livstruende, som resulterer i hjerneskade eller død. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, folk i en større risiko for varmerelatert sykdom inkluderer spedbarn, små barn, personer 65 eller eldre, de som har en psykisk lidelse, og de med visse medisinske tilstander som høyt blodtrykk eller hjertesykdommer.

Ifølge Federal Emergency Management Agency (FEMA), symptomer på solstikk inkluderer en kroppstemperatur på 105 grader Fahrenheit eller høyere; rask, svak puls; rød, tørr hud; en redusert eller fraværende mengden svette; rask, grunne pust; og bevisstløshet.

Slik unngår solstikk

•  Drikk rikelig med vann før du går utenfor og fortsette å drikke vann eller en sports drikke hvert 15 til 20 minutter mens utenfor for å opprettholde hydrering. Unngå drikker som har dehydratiserings- virkninger på kroppen slik som de som inneholder koffein, sukker eller alkohol.

Bruk passende klær som er lyse, lette og løstsittende. Bruk en bredbremmet hatt og solbriller eller bruke en paraply for å tilby ekstra beskyttelse mot solen.

Bruk solkrem med solfaktor (SPF) på 15 eller høyere når du er ute i solen.

Utfør friluftsliv under kjøligere deler av dagen, som er før 10 am, og etter 18:00

Rest ofte innendørs eller i skyggefulle områder.

Hold deg innendørs eller i en luftkondisjonerte sted som et kjøpesenter eller et offentlig bibliotek så mye som mulig.

7 kule hjemmet ditt med et klimaanlegg eller elektrisk vifte. Hvis du fremdeles føler deg varm, ta en kald dusj eller bad, eller flytte til en luftkondisjonerte sted.

Cover vinduer som slipper inn enten morgen eller ettermiddag sollys med gardiner eller markiser.

Hint

  • Ifølge FEMA, førstehjelp for en person som lider av solstikk inkluderer å ringe 911 eller få personen til sykehus umiddelbart, flytte personen til et kjøligere miljø, fjerne klær og utføre handlinger for å redusere kroppstemperaturen for eksempel en kul svamp bad.
  • Hvis du har en helsetilstand som krever en begrensning av væsker, bør du kontakte lege for videre veiledning knyttet til mengden av væske du bør drikke mens du utfører friluftsliv.
  • Aldri bo i eller forlate noen i en lukket, parkert bil i lengre tid. Temperaturen inne i en lukket bil kan nå en livstruende temperatur i løpet av minutter.
  • Veldig kald drikke kan føre til magesmerter.