Digidexo.com

Slik unngår du at oppblåst mage

Slik unngår du at oppblåst mage


Synlig oppblåst mage kan ødelegge kvelden din og la deg følelsen ubehagelig. Abdominal oppblåsthet er forårsaket av overflødig gass fanget i magen. Sudden oppblåsthet kan vare i minutter eller dager. Men med dagens krevende arbeidsplaner og sosiale arrangementer, kan un forventet oppblåsthet være katastrofalt. Læring årsakene til oppblåsthet forhånd stor grad kan redusere oppblåst mage.

Slik unngår du at oppblåst mage

•  Unngå å spise mat med høyt sukker. Sukker i magen blir til gasser over tid og kan føre til mage svulmende.

Reduser inntaket av kullsyreholdige brus. Karbondioksid skaper bobler (gass) som kan bo i magen i flere timer og tregere riktig fordøyelse.

Unngå å spise mat med høyt salt. Salt mat er høy i natrium som kan produsere gasser i magen. Rask mat som pommes frites inneholder store mengder av natrium og bør unngås når det er mulig.

Drikk mye vann. Mange tror vann fører til oppblåsthet, men det er faktisk det motsatte. Dehydrering er en av de viktigste årsakene til abdominal oppblåsthet. Mangel på vann kan føre til forstoppelse. Den bygget opp avfall i kroppen din inneholder høye nivåer av bakterier som avgir gasser som blir fanget i magen. Men du bør unngå å drikke vann mens du spiser. Vann utvanner magen syrer i magen som er bruker til å bryte ned og fordøye mat. Dette vil forlate gass emitting bakterier i kroppen din lenger resulterer i magen svulmende.