Digidexo.com

Daglig skritt for å kontrollere alkohol eller narkotikamisbruk

En dag av gangen er et refreng ofte hørt i restitusjons sirkler. Den rusavhengige må gjøre utvinning et daglig mål og ikke hvile på tidligere rene tid eller nøkternhet som en garanti for fremtidig suksess. Disiplin og ansvarlighet er nøkler til å holde rene og fri fra avhengigheten av narkotika og alkohol. Tolv-trinns program som Anonyme Alkoholikere og Anonyme Narkomane har lagt ned en gjennomførbar strategi for mange rusavhengige.

Høyere makt

Innse at du trenger styrken til noen høyere enn deg selv. En sterk åndelig forpliktelse til Gud som du forstår ham kan gi deg grunnlag for utvinning. Ingen kan bryte kjeder av avhengighet gjennom ren viljestyrke. En tro inspirert transformasjon av din karakter er nødvendig for deg å holde av narkotika og alkohol. Mange narkomane starte dagen i bønn til Gud om å hjelpe dem å ta det en dag av gangen.

Kameratskap

Å ha en mentor eller sponsor har hjulpet mange narkomane holde rene. I de tolv trinn programmer nykommere velge en person de kommuniserer godt med og tillit til å tjene som og rådgiver i gjenopprettingsprosessen. Når en alkoholiker eller narkoman føler behov for å bruke han eller hun kan ringe sin sponsor for å få oppmuntring og støtte å vite at noen bryr seg om deres utvinning. De ønsker ikke å skade den tillit og tid forpliktet til dem av deres sponsor ved å ha et tilbakefall.

Litteratur

Mange narkomane lese åndelige og inspirerende litteratur arbeider med utvinning spørsmål. De jobber gjennom de 12 trinnene i utvinning med sin sponsor og tenke på spørsmål knyttet til sin avhengighet. Ved å lære en ny måte å tenke de kan velge en annen løpet av handlingen. De innser at deres nåværende livsstil vil bare føre dem til ytterligere problemer, inkludert fengsel, psykisk sykdom, og muligens død. Ved å programmere sin tenkning med klart sannheten om narkotika og alkohol kan de velge alternative aktiviteter som er mer livgivende.