Digidexo.com

Hvordan å balansere serotonin i Gut

Hvordan å balansere serotonin i Gut


Ofte kalt kroppens andre hjernen, er tarmen sitert av folk som lider av emosjonell smerte, angst og frykt. Dette skyldes det faktum at tarmen inneholder 100 millioner nevroner og mer av nevrotransmitteren serotonin enn den menneskelige hjerne. Serotonin er ansvarlig for å holde oss i godt humør samt regulere søvn, appetitt og hodepine. Ikke overraskende, et lavt nivå av serotonin fører til irritasjon, depresjoner og en rekke andre problemer som gjør livet kjedelig. Heldigvis kan vi balansere og øke serotoninnivået i tarmen ved å spise riktig mat, ta de riktige kosttilskudd og gjør noen endringer i vår livsstil.

Hvordan å balansere serotonin i Gut

•  Spis mindre bearbeidet sukker. Sukkerholdige matvarer som kaker, godteri og brus forårsake raske blod pigger av insulin i blodet. Høye insulin nivåer føre til kroppen for å frigjøre adrenalin, som kan forstyrre produksjonen av serotonin. Dette er grunnen til at mange mennesker føler seg sliten, utbrent og lite energi, og de opplever ofte lav stemninger etter å ha spist for mye søtsaker.

Spis mer tryptofan-beriket mat. Tryptofan er en aminosyre som er en forløper for serotonin i den menneskelige fordøyelsessystemet. Tryptofan finnes i rødt og innmat, fisk, egg, bønner, melkeprodukter og hele korn som havregryn. Spise masse tryptofan-beriket mat betyr at kroppen din kan produsere mer serotonin, som er spesielt viktig hvis systemet blir ubalansert gjennom stress, søvnmangel eller overdreven sukker forbruk. Du kan kjøpe tryptofan i tillegg form i helsekostbutikker og gjennom nettbaserte forhandlere.

Få masse mosjon. At trening fungerer som en naturlig antidepressant, forsterke humør nivåer og energigivende kroppen har blitt godt dokumentert. En undersøkelse publisert i tidsskriftet "Physiology & Behavior" i februar 1994, fant at i det minste en del av denne virkning skyldes det faktum at trening øker serotonin-produksjon.

Få litt sol. Kroppen din trenger sol for å lage serotonin, og mangel på sol kan føre til lavt serotonin nivåer - funnet, for eksempel i værsyke, som er preget av lav energi og nedstemthet nivåer i løpet av vintersesongen. Prøv å få 15 minutter med sol daglig på hendene og ansiktet for å holde serotoninnivået på et optimalt.