Digidexo.com

Har Tar Fiber Hjelp regulere blodsukkeret?

Har Tar Fiber Hjelp regulere blodsukkeret?


Det er to typer av fiber: oppløselige og uoppløselige. Selv om kroppen ikke fordøye fiber som den gjør protein eller fett, bør du bli kjent med de forskjellige typer fiber som du spiser, fordi de har ulike fordeler for kroppen din.

Løselig og uløselig fiber

Løselig fiber har en tendens til å løse seg opp i vann i fordøyelseskanalen. Den tyktflytende og gel-lignende stoff som løselig fiber skjemaer med vann bidrar til å forsinke passasjen av mat i fordøyelseskanalen. Dette bremser også ned absorpsjon av næringsstoffer i tarmen, noe som bidrar til å regulere blodsukkeret og insulinnivået. Dette i motsetning til uløselige fiber ikke oppløses i vann og har liten innvirkning på blodsukkeret. I stedet, for det meste hjelper det å regulere avføringen.

Blood Sugar Effects

Plutselige økninger i mengden glukose i blodet utløser en tilsvarende økning i nivåene av insulin, et hormon som utløser cellene til å bruke denne glukose. Matvarer som inneholder mye karbohydrater tendens til å indusere toppene i både blodsukkeret og insulinnivået som kroppen bryter karbohydrater ned til glukose. Ved å bremse ned fordøyelse av karbohydrater, fiber fremmer den gradvise økning av blodsukker og insulin over et lengre tidsrom. Denne effekten oppstår hovedsakelig fra en matens løselig fiber innhold.

Diabetes

Store, plutselige endringer i blodsukker og insulin nivåer kan øke risikoen for både hjerte-og karsykdommer og type-2 diabetes. Løselig fiber kan bidra til å redusere risikoen for begge disse forholdene. Løselig fiber er spesielt gunstig for personer med høy risiko for å utvikle type-2 diabetes, slik som de med svekket glukosetoleranse. På grunn av sin effekt på blodsukker og insulin nivåer, kan løselig fiber også hjelpe personer med diabetes å regulere blodsukkernivået. Interessant, dette er sant av mennesker med både type-1 og type-2 diabetes.

Øke inntaket

Din anbefalte fiberinntaket varierer avhengig av din alder og kjønn. Menn 50 og under bør satse på 38 gram per dag, mens 30 gram er ideell for menn over 50 år kvinner trenger litt mindre - 25 gram for de under 50 år og 21 gram for de over 50. Men hvis du har diabetes , bør du prøve å konsumere så mye som 50 gram fiber per dag. Havre, belgfrukter, epler, sitrusfrukter og gulrøtter er alle gode matvarer for å hjelpe deg å øke din løselig fiber inntak og høste sine blodsukker fordeler. Du bør også prøve å øke din totale fiberinntaket ved å spise fullkornsprodukter, nøtter, blomkål og poteter, alle er gode kilder til uløselige fiber.