Digidexo.com

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA


Linfrøolje, en enkel olje laget trykke linfrø, er høy i omega-3 fettsyrer, kjent for å være bra for hjertet helse og forebygging av slag, blant andre helsefordeler. Imidlertid inneholder linfrøolje kun den "foreldre" omega-3-forbindelse, alfa-linolensyre, eller ALA. Mens ALA har verdi for din helse, "datter" omega-3 fettsyrene eikosapentaensyre (EPA) og dokosaheksaensyre (DHA), som finnes naturlig i fettvevet i mange fisk, er ansett som mer viktig for helsen. Heldigvis, kan mennesker konvertere ALA til EPA og DHA, selv om noen sier prosessen er ineffektiv og folk ville være bedre å konsumere EPA og DHA direkte av, for eksempel, tar fiskeolje kosttilskudd. Fiskeolje har sine egne problemer, selv om, som høye nivåer av toksiner som kvikksølv og dioksin i enkelte produkter, mens linfrøolje er et forholdsvis rent produkt. Nyere undersøkelser tyder på at en sunn diett vil øke effektiviteten som ALA omdannes til EPA og DHA.

Slik konverterer Linfrøolje til EPA og DHA

•  Kutt ned på forbruket av mat med høyt omega-6 fettsyrer. Disse er vanlig i stekt mat og oljer som oftest brukes til steking, slik som maisolje, så vel som i margarin og kjøtt fra dyr reist på korn istedenfor grønn vegetasjon. Omega-3 og omega-6 fettsyrer i hovedsak kjempe mot hverandre, men siden den gjennomsnittlige vestlige kosthold inneholder 10 til 20 ganger så mye av sistnevnte som den tidligere, det er ikke en rettferdig kamp, ​​og mindre ALA omdannes til EPA og DHA fordi de enzymer som omdanner ALA er hemmet av omega-6 fettsyrer. Cutting tilbake på omega-6 matvarer kan bety at en spiseskje linfrøolje vil gi alle omega-3 fettsyrer kroppen trenger for god helse.

Legg vitaminer B3, B6 og C, samt sink og magnesium, til kosthold hvis du ikke får tilstrekkelige nivåer i maten du spiser. Disse all støtte de enzymer som omdanner ALA til DHA og EPA. En enkel blodprøve vil avdekke eventuelle mangler.

Unngå overdreven bruk av alkohol. Alkohol hemmer konverterings enzymer som produserer EPA og DHA.