Digidexo.com

Hvordan Kjemp C-Diff

Hvordan Kjemp C-Diff


Clostridium difficile, eller C. diff, er en smittsom bakterie som kan føre til en lang rekke symptomer slik som diaré forlenget eller en livstruende betennelse i tykktarmen. Blant dem som har høyest risiko for å pådra C. diff er voksne over 65 år, folk som nylig har tatt antibiotika og folk med lengre sykehusinnleggelser. Fordi smittsom sykdom oppstår som oftest i innstillinger helsetjenester som sykehus og sykehjem, forholdsregler er nødvendig for å hindre spredning. Riktig behandling er også nødvendig for å kontrollere symptomer og tilrettelegge fullstendig gjenoppretting fra C. diff.

Hvordan Kjemp C-Diff

Bruk probiotika. Ta en to ganger daglig diett av probiotika for en uke lenger enn antibiotikabehandling, hvis det er aktuelt. Dette kan være effektive i å forebygge diaré forbundet med C. diff og andre gastrointestinale symptomer knyttet til bruk av antibiotika.

Vask hendene ofte. Unngå å berøre overflater som kan være forurenset, spesielt på bad. Oppmuntre besøkende, arbeidere og beboere i medisinske fasiliteter å gjøre det samme.

Isoler pasienten. Når en person er diagnostisert med C. diff, gjennomføre isolasjonstiltak ved å plassere ham i et privat rom hvis mulig.

dekke opp. Praksis kontakt forholdsregler som inkluderer iført hansker og en disponibel kjole under fysisk kontakt med smittet person.

Desinfiser. Bruk en sykehusdesinfeksjonsmiddel for å rense omgivelsene av en person med C. diff minst to ganger daglig. Når det er mulig, bruker engangsutstyr som plast termometre. Grundig desinfisere alt utstyr som vil bli gjenbrukt.

Halt dagens antibiotikabehandling. Avvikle antibiotika ansvarlig for utvikling av C. diff, hvis det er aktuelt. Alltid konsultere med en lege før avvikling et antibiotikum i midtreatment.

Administrer foreskrevet medisiner. Den vanlige medisiner kurs for å avskaffe bakterier består av to forskjellige antibiotika - metronidazol, eller Flagyl, og vancomycin - men dette må avgjøres av legen.

Hint

  • Fordi behandling av C. diff krever unike doser av reseptbelagte legemidler, ta kontakt med en lege før administrering av antibiotika og andre medisiner.