Digidexo.com

Corn Allergi Informasjon

Corn er ikke ansett som en av de "store åtte" allergener - egg, melk, soya, fisk, peanøtter, tre nøtter, skalldyr, hvete - men forekomsten av mais allergi er økende. Dette kan være et resultat av økt inntak av bearbeidet mat av små barn, mange av dem inneholder kornprodukter. Inntar mais, rørende mais eller produkter som inneholder mais eller puste i mais partikler eller pollen, kan utløse symptomer på mais allergi. I de fleste tilfeller, symptomene er håndterlig, men for noen mennesker, kan eksponering for mais utløse en potensielt dødelig anafylaktisk reaksjon.

Årsaker

Når noen er allergisk mot korn, utvikler kroppen hans antistoffer mot mais proteiner. Når disse proteinene er svelget eller inhalert, identifiserer kroppens immunsystem og mål korn proteiner som skadelige inntrengere. Denne immunreaksjon er det som forårsaker symptomer på en allergisk reaksjon. Hvorfor noen mennesker utvikler en allergi mot et bestemt stoff når andre ikke gjør det er ikke godt forstått, men genetikk kan spille en rolle i allergi formasjon. The American Academy of Allergy, Asthma og immunologi sier at tidlig eksponering for potensielle allergener øker risikoen for å utvikle en allergi. Av denne grunn bør spedbarn ikke mates fast føde før seks måneders alder, og babyer med en familiehistorie med allergi bør vente til etter sin andre bursdag å prøve mat som kan forårsake allergier, for eksempel egg, peanøtter og skalldyr.

Symptomer

Mais allergi kan presentere typiske symptomer på en allergisk reaksjon, slik som anafylaksi, pustevansker eller astma, utslett eller elveblest, hodepine, tunge og hevelse i ansiktet og gastrointestinale problemer, eller de kan føre til en rekke symptomer ikke alltid forbundet med allergiske reaksjoner. Atypiske symptomer på mais allergi omfatter depresjon, leddsmerter, tretthet, eksem, nattesvette, gjentakende infeksjoner, hyperaktivitet hos barn, konsentrasjonsvansker og sorte ringer under øynene. Ikke alle med en mais allergi vil reagere på samme måte når de utsettes for allergenet, og symptomene kan endre seg over tid.

Diagnose

Diagnostisere en allergi er vanligvis gjøres med allergi testing, enten med en prikktest eller gjennom resultatene av RAST blodtesting. Men resultatene av allergitesting er ikke alltid nøyaktige og falske negativer og positiver kan oppstå. For å bekrefte en diagnose av korn allergi, leger anbefale å eliminere den potensielt allergen fra dietten i minst to uker, for å se om det er noen endring i symptomer. Holde en dagbok av mat spist, sammen med eventuelle allergiske symptomer, er også nyttig i å lage en diagnose.

Behandling

Behandling av mais allergi er med unngåelse av allergen, antihistamin medisiner og kortikosteroider for å redusere eksisterende symptomer. For de med alvorlige allergier mot mais, beredskap medisiner, for eksempel en EpiPen, må utføres til enhver tid. Antihistamin og andre allergi medisiner må kanskje tas daglig, eller kan brukes etter inntak av allergenet eller når eksponeringen er sannsynlig å skje. Allergivaksinering er effektive for noen mennesker.

Betraktninger

Korn er vanskelig å unngå, som mais brukes som en ingrediens i mange matvarer. Videre er mais ofte vanskelig å oppdage på produktetikettene. Det er viktig å lese alle mat etiketter nøye hvis du er diagnostisert med en mais allergi og å begrense hvor ofte du spiser utenfor hjemmet ditt. Sirup er en av de vanligste kildene til mais i matvarer, og brukes i alt fra frokostblandinger og snacks til sauser og hermetisert supper. Andre vanlige ingredienser for å unngå å inkludere korn i noen form, bakepulver, mais, karamell farge, maismel, maisstivelse, dekstrin, dextrose, fruktose, metodextrins, mannitol, sorbitol og melis. Denne listen er ikke utfyllende.