Digidexo.com

Hvordan bruke Ginger å kontrollere skadeinsekter

Hvordan bruke Ginger å kontrollere skadeinsekter


Ingefær inneholder den kjemiske capsaicin, en organisk kjemikalie som er effektiv i å kontrollere skadeinsekter. Ingefær er ikke anbefalt for bruk i sizable hager, som mengder store nok til å beskytte flere anlegg ville være ganske dyrt. Den kan brukes til å kontrollere skadeinsekter som angriper mindre husholdningsplanter.

Bruksanvisning

Kombiner et par store biter av ingefær med ca 1/4 kopp vegetabilsk olje i en blender. Bland ingefær og olje sammen sakte, med laveste hastighet på blender til ingefær er nesten helt hakket opp. Tilsett en liten mengde vann, om nødvendig, for å hjelpe blandeprosessen.

Hell blandingen i en beholder med et lufttett lokk. Oppbevar beholderen på et kjølig sted i huset. La blandingen sitte over natten før du bruker den, slik at oljen får tid til å fullt absorbere ingefær.

Tilsett ca 1 qt. vann og 2 kopper vanlig oppvaskmiddel til ingefær olje. Sil hele blandingen gjennom en klut eller håndkle, og oppbevar flytende i en ny beholder. Du vil bruke denne væsken som spray for å beskytte plantene dine, men du kan lagre anstrengt ingefær stoffet i en egen beholder for senere bruk.

Hell ingefær blandingen i en tom sprayflaske og rist den grundig. Test blandingen ved å sprøyte en liten mengde på et lite område av anlegget. Vent over natten, og deretter sjekke anlegget neste dag for å se om noen skade har oppstått før du bruker den på noen av dine andre planter.

Spray plantene dine lett med ingefær blandingen. Bruk spray i enten tidlig på morgenen eller sent på kvelden, som utenfor temperaturen er sannsynlig å være kulere og bør tillate kjemikalier for å bli mer effektive.

Ikke oversaturate plantene dine når sprøyting dem. Bare en liten mengde av blandingen er tilstrekkelig til å kontrollere insekter. For mye eksponering for kjemikalier kan skade plantene dine.

Tips og advarsler

  • Vær veldig forsiktig når du håndterer ingefær, som capsaicin kan irritere sensitiv hud. Hold øyne beskyttet av iført vernebriller eller ved å vaske hendene grundig før du gni øynene dine.