Digidexo.com

Hvordan måle blodsukkernivået

Hvordan måle blodsukkernivået


Overvåking blodsukkeret i diabetes er svært viktig for en vellykket forvaltning av tilstanden. Det vil hjelpe deg å avgjøre hvor visse matvarer og aktiviteter påvirker blodsukkernivået. Dette vil hjelpe helsepersonell vurdere hvor effektiv din nåværende behandling er. Hvis du har type 1 diabetes, kan det anbefales at du tester blodsukkernivået opp til tre ganger om dagen. For Type 2-diabetes, en gang om dagen er normalt tilstrekkelig. Den beste tiden å sjekke blodsukkernivået er enten før måltider, én til to timer etter et måltid eller før sengetid.

Hvordan måle blodsukkernivået

En kode apparatet. Noen skjermer krever ikke koding, mens andre trenger å bli kodet hver gang du åpner en ny beholder med teststrimler. Noen har en chip som må settes inn i skjermen for koding. Følg instruksjonene i håndboken.

Vask hendene. Bruk såpe eller en antibakteriell lesing. Det er viktig å vaske hendene som du kan ha stoffene på hånden som kan resultere i en unøyaktig lesing. Du kan også bruke alkoholholdige kluter, men sørge for at området er lov til å tørke.

Sett teststrimmelen inn glukose meter. De tester stripe kan bare gå i en retning. Når satt inn, vil du bli signalisert å legge en dråpe blod.

Bruk blodprøvetakeren å stikke fingeren din eller et alternativt sted. Du kan justere dybden på penetrasjon ved å flytte dial, og trykk deretter på knappen for å lade ut Lancet. Hvis stikke enheten er utstyrt med en plastspiss til å bruke på alternative nettsteder for å trekke blod, sette penetrasjon nivå høyere. Legg plasthetten over området. Slipp knappen.

Touch blod på teststrimmelen. Ta fingeren til strimmelen. Tillate en dråpe å falle inn på stripen ved å holde fingeren nede for å oppmuntre en dråpe å danne.

Vis og rekordresultat. Noen skjermer spore blodsukkeret lesing, tid og dato. Lagre resultatene. For de som ikke gjør det, manuelt skrive ned resultatene i vedlagte rekord bok, slik at du kan vise din heia omsorgsperson eller diabetes pedagog på din neste avtale. Gjør noen ekstra notater på posten din bok, slik hvis øvelsen ble gjennomført, eller hvis du spiser dine måltider tidligere eller senere enn vanlig.

Hint

  • Hold et ekstra batteri for hånden til enhver tid. Hvis en dråpe blod ikke danner lett etter Lancing, forsiktig klem fingertuppen. Når du bruker blodprøvetakeren på et alternativt sted å trekke blod, gni området for å stimulere blodsirkulasjonen.
  • Kast den brukte lansetten og strimler nøye. De anses farlig avfall.