Digidexo.com

De tradisjonelt kosthold i Middelhavet

De tradisjonelt kosthold i Middelhavet


Folk innfødt til Middelhavet er anerkjent for sin lange levetid, livskvalitet, lave forekomster av hjertesykdom og over-all god helse. Tradisjonelt kosthold refererer til tiden før 1960, selv om den moderne middelhavsdietten har endret seg lite og er fortsatt langt sunnere enn mange vestlige dietter. Ved å vedta en middelhavsdiett, får du rikelig helsemessige fordeler mens du nyter mat som smaker godt.

Anlegg basert

Hovedtyngden av Middelhavet diett er plantebasert. Artesisk brød, pasta og helkorn levere rikelig med fiber og er representert på de fleste måltider. Grønnsaker, tilberedt bare i form av sauser, dampet og rå salater høstes på toppen av modenhet, med tid mellom høsting og middagsbordet å være svært kort. Nøtter og bønner er daglige proteinkilder, med kjøtt, fisk og fjærfe spist sjeldnere.

Fat

Fett er konsumert i form av minimalt bearbeidet olivenolje, yoghurt og ost. Daglig fettinntak er vanligvis rundt 25 prosent av daglig inntak. Imidlertid gjør mettet fett opp bare en liten brøkdel av dette nummer.

Kjøtt, fisk og fjærkre

Ulik den vestlige kostholdet, oppfordrer Middelhavet diett forbruket av fisk eller fjærkre to til tre ganger ukentlig, reservere forbruket av rødt kjøtt til to til tre ganger per måned. Kjøtt er ofte servert som et tillegg til sauser i stedet for en hovedrett.

Søtsaker

I Middelhavet diett mat pyramide, søtsaker okkupere den lille spissen på pyramiden sammen med rødt kjøtt. Frisk, moden frukt serveres ofte i stedet for sukkerholdige desserter, som er reservert for spesielle anledninger. Når søte desserter serveres, er de ofte laget med honning i stedet for sukker.

Vin

Som en del av Middelhavet diett, er det vanlig å konsumere rødvin med kveldsmåltid. Moderat forbruk av rødvin har vist seg å redusere risikoen for hjertesykdommer. Ett glass med kveldsmåltid er tilstrekkelig til å få disse helsebringende fordeler. Hvis alkoholforbruket er ikke et alternativ for deg, 100 prosent druesaft aksjer tilsvarende ytelser.

Fysisk aktivitet

Middelhavsdietten er ikke bare om maten fortært, men også det levde liv. Gang å kjøpe daglige mat fra det lokale markedet er en normal del av hverdagen. Dette gir ikke bare fysisk trening, men de ferskeste lokale råvarer.